Νόμος, σεξουαλικότητα και κοινωνία
Η επιβολή της ηθικής στην κλασική Αθήνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6717-88-8
Κάτοπτρο, Αθήνα, 2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
322 σελ.
Περιγραφή

• «Όσοι από εμάς νομίζαμε πως είχαμε προχωρήσει αρκετά στην κατανόηση των προτύπων που δομούν τις πρακτικές της ανδρικής ομοφυλοφιλίας και της μοιχείας στην αρχαία Αθήνα [...] θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη θέση μας [...]».
The Times Higher Education Supplement

• «Το έργο Νόμος, σεξουαλικότητα και κοινωνία του D. Cohen είναι μια φιλόδοξη και πολύπλευρη προσπάθεια να ερμηνευθούν οι σχέσεις νόμου και κοινωνίας στους ιδιαίτερα ολισθηρούς τομείς της μοιχείας, της ομοφυλοφιλίας [...] και της θρησκείας».
The Times Literary Supplement

• «Το έργο του Cohen αποτελεί ένα ορόσημο τόσο για την εξήγηση της συγκριτικής μεθόδου, όσο και για την εφαρμογή τής μεθόδου αυτής ώστε να παραχθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας [...]. Θα διαβαστεί ευρέως και από το γενικό κοινό και από τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του χώρου».
Classical Philology

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους ιστορικούς της αρχαιότητας, τους κλασικούς φιλολόγους, τους ιστορικούς του δικαίου, τους νομικούς, τους κοινωνιολόγους, τους ανθρωπολόγους και τους ιστορικούς του πολιτισμού και της κοινωνίας, όσο και στον ανήσυχο γενικό αναγνώστη που ενδιαφέρεται για μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας.


Add: 2014-07-01 05:42:13 - Upd: 2021-12-11 17:25:13