Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος
Διαβάζοντας το βράδυ, για ν' αντιμετωπίσουμε μαζί με το παιδί τους φόβους, τις ανησυχίες, τις ερωτήσεις του
Petites histoires pour devenir grand : A lire soir pour aborder avec l' enfant ses peurs, ses tracas, ses questions (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Boucher, Michel
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6893-25-4
Gema, Αθήνα, 5/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 11.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 324 σελ.
Περιγραφή

Θα θέλαμε η παιδική ηλικία να είναι ανέφελη. Ωστόσο σημαδεύεται από ερωτήματα, άγχη και λύπες, που κάνουν τα παιδιά να υποφέρουν αλλά και να μεγαλώνουν. Για να τα αντιμετωπίσουν και να τα ξεπεράσουν, πρέπει να μπορούν να μιλήσουν γι` αυτά... Ή να τους μιλήσει κάποιος άλλος.
Επειδή η φαντασία είναι ο προνομιακός τρόπος για να επικοινωνήσει κανείς μαζί τους, οι μικρές ιστορίες της Σοφί Καρκέν τα βοηθούν, χωρίς να φαίνεται, καλύτερα απ` ό,τι τα παιδαγωγικά λόγια.
Από τις νυχτερινές δυσκολίες μέχρι τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου (πόλεμοι, διαφήμιση, πάθος του χρήματος...) περνώντας από τη ζήλια, το διαζύγιο, τον εκβιασμό, τη διαφορετικότητα, το παιδί διψάει για αλήθεια. Αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να θιγούν `από απόσταση`, στη δική του γλώσσα, με πρόσωπα που του είναι αγαπητά: αρκούδες, ποντικάκια, μικρές πριγκίπισσες, κουνέλια, φεγγάρια, ήλιους...
Χάρη σ` αυτό το βιβλίο, οι γονείς θα βρουν ένα στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές έγνοιες των παιδιών. Θα αντλήσουν από τις σελίδες `Από την πλευρά των γονιών` στοιχεία σκέψης για να τα καταλάβουν καλύτερα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
Ο ύπνος και το σκοτάδι
Η οικογένεια, η εξουσία
Οι καβγάδες, το διαζύγιο
Το σώμα, τα συμπλέγματα, οι διαφορές
Οι άλλοι: οι φίλοι, η αγάπη, η κοινωνία
Λύπη, φόβοι, αίσθημα ντροπής
Κακομεταχείριση και σεξουαλική κακοποίηση
Τα μεγάλα ερωτήματα για τον κόσμο

Add: 2014-06-16 07:31:45 - Upd: 2021-03-17 18:29:24