Σκιές σε σκοτεινά όνειρα πάθους
Εξώφυλλο/εικαστικό: Καλουντζή, Κιάρα
Επιμέλεια κειμένου: Σωτήρχος, Γιώργος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5002-20-6
Συμπαντικές Διαδρομές, Θεσσαλονίκη, 12/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.46 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 211 γρ., 136 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ποιητική συλλογή και αποτελείται από 8 ποιήματα ή ίσως 8 έμμετρα διηγήματα. Το θέμα τους είναι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες με όλα τους τα παράγοντα. Πάθος, μίσος, εκδίκηση, θάνατος-αποχωρισμός.
Περιγραφή

"...Άσε το κερί σου να λιώνει πάνω μου,
να νιώσω τον πόνο που ένιωσες,
να με πληγώσεις όπως πληγώθηκες
απ` την ανεύθυνη ζωή μου.
Σκότωσέ με όπως πέθανες
και μείνε για πάντα μαζί μου..."

Ο έρωτας διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο και παίρνει διάφορες όψεις ανάλογα με το πώς ο καθένας τον αισθάνεται. Για κάποιους είναι δημιουργική έκφραση, για άλλους ερωτικό πάθος, ενώ για άλλους βασανιστική οδύνη.
Το βιβλίο «στέκεται» κυρίως στο τελευταίο μέρος, δηλαδή τη βασανιστική οδύνη που προκαλεί ο έρωτας.
Το μίσος, είναι πάθος της ανθρώπινης ψυχής και η εκδίκηση είναι αποτέλεσμα του μίσους, τα οποία είναι αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, και ενός ανεκπλήρωτου έρωτα.
Η θλίψη είναι το μόνιμο υπόστρωμα κάθε ύπαρξης και η ποίηση αποτελεί την ασφαλέστερη οδό της ψυχικής αποκάλυψης των ανθρώπων!

Στο βιβλίο υπάρχουν 3 ερωτικά ποιήματα.
Ένα ποίημα φαντασίας, το οποίο είναι η Αιματολαγνεία και περιγράφει ένα δείπνο βρικολάκων. Το ποίημα τελειώνει με την φυλακισμένη «αφηγήτρια» να βλέπει πως ήρθε και η δική της σειρά…
Δύο ποιήματα που περιγράφουν εκδίκηση είναι το ποίημα Νότες εκδίκησης, στο οποίο υπάρχει και το στοιχείο του φανταστικού –το πνεύμα του νεκρού συζύγου επιστρέφει να πάρει την ψυχή της συζύγου/φόνισσας- και το ποίημα με τον τίτλο Επιθυμία. Επιθυμία για εκδίκηση.
Ο ήρωας μας ονειρεύτηκε την εκδίκηση αλλά δεν την εφάρμοσε. Η εκδίκηση είναι επιθυμία πολύ έντονη αλλά και αδυναμία της ψυχής… Κάποιοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους εκδικητικοί, κάποιοι άλλοι λόγω θλίψης ή απογοήτευσης γίνονται στην πορεία και κατακλύζονται από τις πιο σκοτεινές σκέψεις. Είναι συναίσθημα έντονο, σαν ένα θηρίο δύσμορφο που σε κυνηγάει και σιγά σιγά σου τρώει την ψυχή.
Ένα ποίημα μίσους αλλά και αποχωρισμού είναι ο «Στόχος» . Περιγράφει την τραγική πράξη μιας γυναίκας που εξαιτίας του μίσους που της προκάλεσε ο πόλεμος, σκότωσε τον ίδιο της τον άντρα εν αγνοία της…
Από την άλλη, ο θάνατος-αποχωρισμός είναι ένα γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο.
Αποχωρισμός από άτομα που νιώθουμε μεγάλη αγάπη, όχι απαραίτητα ερωτική. Το ποίημα που μιλάει για τον θάνατο-αποχωρισμό είναι η Απουσία.

Το αερικό μας, που υπάρχει στο εξώφυλλο, θα σας οδηγήσει με φως στα πιο σκοτεινά σας όνειρα. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να δημιουργήσει συναισθήματα ιδιαίτερα στον καθέναν σας , καθώς όλοι έχουμε ή είχαμε σκιές σε όνειρα πάθους!


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-27 14:52:14