Βγείτε μπροστά
Γυναίκες, εργασία και θέληση για ηγεσία
Lean In : Women, Work and the Will to Lead (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-5129-3
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 12/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.43 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 444 γρ., 333 σελ.
Περιγραφή

Οι γυναίκες αποτελούν το 60% των αποφοίτων πανεπιστημίου στην Ελλάδα (το αντίστοιχο ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 50%) αλλά, παρ` όλα αυτά, οι άντρες εξακολουθούν να κατέχουν τις περισσότερες ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις και στη δημόσια διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι η φωνή των γυναικών δεν ακούγεται ακόμα εξίσου δυνατά στις αποφάσεις που επηρεάζουν περισσότερο τη ζωή μας. Στο Lean In, η Σέρυλ Σάντμπεργκ εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν μείνει πίσω όσον αφορά την κατάκτηση ηγετικών ρόλων, εξηγεί τις πρωταρχικές αιτίες και προτείνει αποτελεσματικές λύσεις με γνώμονα την κοινή λογική, που μπορούν να επιτρέψουν στις γυναίκες να αναπτύξουν πλήρως τις ικανότητές τους.
Η Σάντμπεργκ είναι διευθύντρια επιχειρησιακών λειτουργιών του Facebook και κατατάσσεται από το περιοδικό Fortune στη Λίστα των 50 Ισχυρότερων Γυναικών στις Επιχειρήσεις και από το Time στα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Το 2010, έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία TED, όπου περιέγραφε πώς οι γυναίκες κάνουν άθελά τους πίσω στην καριέρα τους. Η ομιλία της, που έχει πλέον πάνω από δύο εκατομμύρια προβολές στο ίντερνετ, ενθάρρυνε τις γυναίκες να `καθίσουν στο τραπέζι` (των συσκέψεων), να επιδιώξουν προκλήσεις, να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν δυναμικά τους στόχους τους.
Στο Lean In, η Σάντμπεργκ εμβαθύνει σ` αυτά τα ζητήματα, συνδυάζοντας προσωπικές ιστορίες, στατιστικά δεδομένα και σοβαρή έρευνα για να διαλύσει τα σύννεφα της σύγχυσης και της μεροληψίας που περιβάλλουν τη ζωή και τις επιλογές των εργαζόμενων γυναικών. Καταγράφει τις δικές της αποφάσεις, τα λάθη και την καθημερινή προσπάθεια να κάνει τις σωστές επιλογές για τον εαυτό της, την καριέρα της και την οικογένειά της. Δίνει πρακτικές συμβουλές για τεχνικές διαπραγμάτευσης, για το mentoring και για το χτίσιμο μιας ικανοποιητικής σταδιοδρομίας, παροτρύνοντας τις γυναίκες να θέτουν όρια και να εγκαταλείψουν τον μύθο του `να τα έχουν όλα` και να παραιτηθούν από την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα τέλεια. Περιγράφει συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να συνδυάσουν την επαγγελματική ανέλιξη με την προσωπική ολοκλήρωση και δείχνει πώς μπορούν να επωφεληθούν οι άντρες υποστηρίζοντας τις γυναίκες στον χώρο εργασίας και στο σπίτι.
Γραμμένο με χιούμορ αλλά και με σοφία, το βιβλίο της Σάντμπεργκ είναι ένα εμψυχωτικό κάλεσμα σε δράση και ένα σχέδιο για προσωπική ανάπτυξη. Το Lean In είναι βέβαιο ότι θα μεταθέσει τη συζήτηση από το τι δεν μπορούν στο τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος για την ελληνική έκδοση (της Νίκης Κουτσιανά)
Εισαγωγή: Να εσωτερικεύσουμε την επανάσταση
Το έλλειμμα της φιλοδοξίας για ηγεσία: Τι θα κάνατε αν δε φοβόσαστε;
Καθίστε στο τραπέζι
Επιτυχία και ικανότητα να γίνεσαι συμπαθής
Είναι πλαίσιο αναρρίχησης, όχι κλίμακα
Μήπως είσαι ο μέντοράς μου;
Αναζήτησε και πες την αλήθεια σου
Μη φεύγετε πριν αποχωρήσετε πραγματικά
Κάντε το σύντροφό σας πραγματικό σύντροφο
Ο μύθος ότι μπορείς να τα κάνεις όλα
Ας αρχίσουμε να μιλάμε γι' αυτό
Να εργαστούμε μαζί για την ισότητα
Ας συνεχίσουμε να μιλάμε
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-13 16:47:03