Νέα μάθηση
Βασικές αρχές για την επιστήμη της εκπαίδευσης
New Learning : Elements of a Science of Education (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-218-903-0
Κριτική, Αθήνα, 11/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 21.37 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
488 σελ.
Περιγραφή

Σε μια εποχή ραγδαίων κοινωνικών αλλαγών, η εκπαίδευση προσφέρει πλουσιότερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Στη "Νέα μάθηση", οι καταξιωμένοι συγγραφείς Mary Kalantzis και Bill Cope διερευνούν τις σύγχρονες προκλήσεις για την εκπαίδευση και το διάλογο σε εκπαιδευτικά θέματα.

Με γλώσσα προσιτή και ζωντανό ύφος, το βιβλίο χαρτογραφεί την επιστήμη της εκπαίδευσης. Εξετάζει τη διαδικασία και τα περιβάλλοντα μάθησης, με έμφαση τόσο στην τέχνη της διδασκαλίας όσο και στη συμμετοχή των μαθητών, αναδεικνύοντας τρόπους που θα επιτρέψουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια να προετοιμάσουν τους νέους ανθρώπους για το μέλλον.

Παρουσιάζονται, με πληρότητα και σαφήνεια, ζητήματα όπως η μαθησιακή ψυχολογία, η εκπαιδευτική επιστημολογία, οι μέθοδοι αξιολόγησης και οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά τη μορφή των προγραμμάτων σπουδών και της διδακτέας ύλης.

Το βιβλίο εμπεριέχει πραγματικά παραδείγματα από την αίθουσα διδασκαλίας, μελέτες περίπτωσης και έξοχες διαδικτυακές πηγές (στον ιστότοπο newlearningonline.com), πετυχαίνοντας την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και τις εφαρμογές της. Ο αναγνώστης θα βρει ακόμη χρήσιμο υλικό στην ιστοσελίδα της ελληνικής έκδοσης, στο neamathisi.com, ενώ στο desmes.kritiki.gr/Nea-matisi παρέχονται ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη της μελέτης και της διδασκαλίας.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-05-13 13:09:26