Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2005 - 2006
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-7536-35-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 622 γρ., 137 σελ.
Περιγραφή

Η παρούσα Εθνική Έκθεση είναι η τρίτη της σειράς ετησίων εκθέσεων που εκπονεί το IΟΒΕ, συμμετέχοντας στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Το Πρόγραμμα αυτό συλλέγει εμπειρικά δεδομένα -πρωτογενή και δευτερογενή- από κάθε χώρα και παρουσιάζει τα συνολικά ευρήματα στην ετήσια έκδοσή του υπό τον γενικό τίτλο "World Report on Entrepreneurship".
Όπως κάθε χρόνο, η συμμετοχή του IΟΒΕ είχε δύο κυρίως σκέλη: Πρώτον, ήταν υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των αναγκαίων ερευνών στον ελληνικό πληθυσμό, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων με βάση την κοινή μεθοδολογία και την ένταξη τους στο διεθνές αναλυτικό πλαίσιο του GEM, ώστε να επιτυγχάνεται η διεθνής συγκρισιμότητα των στοιχείων. Δεύτερον, ήταν υπεύθυνο για τη συγγραφή της παρούσας Ετήσιας Έκθεσης για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εμφανίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Παραμένει σταθερή επιδίωξη του IΟΒΕ να συνεχίσει να μετέχει ως εθνικός εκπρόσωπος στο ερευνητικό consortium του GEM, και να συνεχίσει να διεξάγει τις ετήσιες έρευνες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Σκοπός άλλωστε του IΟΒΕ είναι αφενός η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αφετέρου η δημιουργία χρονολογικών σειρών που θα επιτρέψουν την αποτύπωση πιο μακροχρόνιων τάσεων και διαρθρωτικών χαρακτηριστικών της στη χώρα, σε σύγκριση πάντα με τις εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον.
ΤΟ IΟΒΕ ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου και κυρίως τους ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ο καθένας στον τομέα του βοήθησαν στην ερμηνεία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε τέλος τον κύριο χορηγό του έργου, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που χρηματοδότησε τη φετινή ερευνητική προσπάθεια.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:51