Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2004 - 2005
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-7536-30-3
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.43 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 30 εκ., 536 γρ., 111 σελ.
Περιγραφή

Η παρούσα Εθνική Έκθεση είναι η δεύτερη της σειράς ετησίων εκθέσεων που εκπονεί το IΟΒΕ, συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμα Global Entrepreneurship Monitor. Το Πρόγραμμα αυτό συλλέγει δεδομένα από κάθε χώρα και παρουσιάζει τα συνολικά ευρήματα στην ετήσια έκδοση του Global Report on Entrerpreneurship.
Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, η συμμετοχή του IΟΒΕ είχε δύο σκέλη: Πρώτον, ήταν υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των αναγκαίων ερευνών στον ελληνικό πληθυσμό, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων με βάση την κοινή μεθοδολογία και την ένταξή τους στο διεθνές αναλυτικό πλαίσιο του GEM, ώστε να επιτυγχάνεται η διεθνής συγκρισιμότητα των στοιχείων. Δεύτερον, ήταν υπεύθυνο για τη συγγραφή της παρούσας Ετήσιας Έκθεσης για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Επιδίωξη του IΟΒΕ είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να μετέχει στις ετήσιες έρευνες του GEM για την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων και τη δημιουργία χρονολογικών σειρών που θα επιτρέψουν την αποτύπωση των μακροχρόνιων τάσεων της επιχειρηματικότητας στη χώρα, σε σύγκριση πάντα με τις ανάλογες εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν διεθνώς.
Το IΟΒΕ ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου και κυρίως τους ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ο καθένας στον τομέα του βοήθησαν στην ερμηνεία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς του έργου: Την εταιρεία Chipita International S.A. και την Τράπεζα Αττικής.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:51