Η αποζημίωση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-272-432-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 64.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 480 σελ.
Περιγραφή

Η `ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ` εγκαινιάζει με το ανά χείρας πόνημα μια πολύτομη σειρά εκδόσεων για ειδικά θέματα του Δικαίου μεγάλης πρακτικής σημασίας για τους αγωνιζομένους στις επάλξεις της μαχομένης δικηγορίας συναδέλφους. Ο παρών τόμος είναι ο πρώτος των μονογραφιών της κας Αγγελικής Δανηλάτου που θα εκδοθούν στα πλαίσια της πιο πάνω νέας σειράς και θα πραγματεύονται τις εφαρμογές του θεσμού της αποζημιώσεως στις διάφορες περιπτώσεις επί των οποίων προβλέπεται, σε αλφαβητική κατά περίπτωση τάξη προς διευκόλυνση του χρήστη: Η αλφαβητική παρουσίαση (κατά λήμματα) της αξιώσεως αποζημιώσεως στους καθ` έκαστον δικαιικούς τομείς επιτρέπει στον αναγνώστη να εντοπίσει με μια απλή φυλλομέτρηση το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του και να μη χαθεί με χρονοβόρες αναζητήσεις σε μια ποικιλία συγγραμμάτων γενικού περιεχομένου.
Έχει καταβληθεί φροντίδα να μην αγνοηθεί η νομική θεωρία, αλλά πάντα το επίκεντρο της προσοχής μας είναι η πρακτική διάσταση του κάθε εξεταζομένου αυτοτελώς θέματος. Μετά την επεξεργασία εκάστου λήμματος (κεφαλαίου), του οποίου προτάσσεται εμπεριστατωμένο αλφαβητικό ευρετήριο, ακολουθεί πλούσια συλλογή νομολογιακού υλικού και μια επιλογή αντιπροσωπευτικών υποδειγμάτων.
Η `ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ`, παραδίδονται στο κοινό την καινούργια αυτή έκδοση η οποία, λόγω της συλλήψεώς της, παρουσιάζει αναμφισβήτητα μια πρωτοτυπία στον χώρο του νομικού βιβλίου, ελπίζει ότι, συνεχίζοντας την παράδοσή της, θα εξυπηρετήσει με τον πιο γρήγορο κι αποτελεσματικό τρόπο τους νομικούς της πράξεως, που την τιμούν επί τόσα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Η αποζημίωση στην:
Αναγκαστική απαλλοτρίωση
Αναγκαστική εκτέλεση
Αυτοκίνητα
Δάνειο
Διαπραγματεύσεις
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-04-19 16:27:53