Η Άλγεβρα και η διδακτική της στη σύγχρονη εκπαίδευση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-456-302-9
Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 10/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 23.32 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 590 γρ., 302 σελ.
Περιγραφή

Οι συγγραφείς αυτού του συλλογικού τόμου επιχειρούν να ερευνήσουν από πολλές πλευρές ορισμένα βασικά ερωτήματα που σχετίζονται με τη διδακτική της Άλγεβρας, να προσφέρουν απαντήσεις και να καταθέσουν διδακτικές προτάσεις.

Οι εργασίες που δημοσιεύονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων θεωρητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων:

- Την παρουσίαση κεντρικών, σύγχρονων ερευνητικών δεδομένων για τη μάθηση και διδασκαλία της Άλγεβρας και τη διατύπωση κάποιων πρώτων βασικών συμπερασμάτων.
- Τη σύνδεση της θεωρίας με τη διδακτική πρακτική -ένα ζήτημα που θεωρείται πολύ κρίσιμο στη μαθηματική εκπαίδευση- σε κεντρικά θέματα όπως είναι η επίλυση προβλήματος.
- Την ανάδειξη της σημασίας που έχει η μελέτη κανονικοτήτων (patterns) για την ανάπτυξη των πρώιμων μορφών του αλγεβρικού συλλογισμού ή την εισαγωγή βασικών εννοιών όπως η συνάρτηση.
- Την ιστορική και διδακτική ανάλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε ανώτερα επίπεδα μαθηματικής σκέψης όπως είναι η γενίκευση και η απόδειξη.
- Τη σύνδεση των Μαθηματικών με τη Φυσική και τις απαιτήσεις που θέτει στη διδασκαλία και μάθηση ο χειρισμός των σχετικών προβλημάτων.
- Την ανάδειξη ορισμένων ζητημάτων που συνδέονται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη διδασκαλία και μάθηση της Άλγεβρας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν σημεία αιχμής στις πολλαπλές δραστηριότητες που αναπτύσσονται διεθνώς για τη διδασκαλία και μάθηση της Άλγεβρας, ο συλλογικός τόμος της ΕΠ.Ε.ΔΙ.Μ. έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία της Διδακτικής των Μαθηματικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ: ΞΕΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΛΑΦΗΣ, ΑΡΑΞΗ ΝΑΖΑΡΙΑΝ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΑΚΟΝΙΔΗΣ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00