Επιχειρησιακή οικονομική στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-01-1489-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 73.65 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
17 x 24 εκ., 997 σελ.
Περιγραφή

Η Επιχειρησιακή Οικονομική στο νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον συνδυάζει την οικονομική θεωρία, τις επιστήμες των αποφάσεων και διαφόρους τομείς μελέτης της διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ εξετάζει πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθώς μια επιχείρηση προσπαθεί να πάρει άριστες αποφάσεις διοίκησης εν όψει των περιορισμών που αντιμετωπίζει . Περιέχει 129 πραγματικές Μελέτες Περιπτώσεων (πολύ περισσότερες από άλλα βιβλία), αλλά και έξι μακροσκελέστερες, Ανακεφαλαιωτικές Μελέτες Περιπτώσεων στο τέλος καθενός από τα πέντε Μέρη του βιβλίου. Ο συγγραφέας Dominick Salvatore εντάσσει πλήρως την ύλη που αφορά τις διεθνείς επιπτώσεις των αποφάσεων μάνατζμεντ σε ολόκληρη την έκταση του βιβλίου, αντί να την κατανέμει σε ξεχωριστή ενότητα.

Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε μέρη. Στο 1ο Μέρος εξετάζεται το χαρακτήρας και η θεματολογία της Επιχειρησιακής Οικονομικής, αναπτύσσεται η θεωρία της επιχείρησης και επανεξετάζονται οι τεχνικές αριστοποίησης. Στο 2ο Μέρος αναλύεται η ζήτηση, ενώ στο 3ο Μέρος αναπτύσσεται η θεωρία και η μέτρηση της παραγωγής και του κόστους της επιχείρησης. Στο 4ο Μέρος συνδυάζονται η ανάλυση της ζήτησης με την ανάλυση της παραγωγής και του κόστους για να φανεί ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται η τιμή και το ύψος παραγωγής κάτω από ποικίλες μορφές οργάνωσης της αγοράς. Στο 5ο Μέρος εξετάζονται οι νομικές ρυθμίσεις και οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι, ο ρόλος της κυβέρνησης στην οικονομία, η ανάλυση του κινδύνου, οι μακροχρόνιες επενδυτικές αποφάσεις και η αξιολόγηση επενδύσεων.

Η Επιχειρησιακή Οικονομική στο νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον αποτελεί ιδανικό βοήθημα για τα τελευταία έτη των προπτυχιακών και πτυχιακών σπουδών της Επιχειρησιακής Οικονομικής.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:12