Επιστολές στην Τανσού
Ελληνοτουρκικές ιστορικές προσεγγίσεις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-316-814-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 264 σελ.
Περιγραφή

Η Αικατερίνη Μαυρίδου-Λιβάνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με την παιδεία της Ελληνίδας μητέρας.

Το 1979 βρίσκεται με την οικογένειά της στην Νέα Υόρκη, και εκεί ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου, εκδίδοντας συγχρόνως το δίγλωσσο μηνιαίο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΩΝ, την επιτυχία του οποίου ακολούθησε η εβδομαδιαία εφημερίς ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΝΗ.

Επανέρχεται στις δραστηριότητές της με την έκδοσι των "ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ", και αμέσως μετά το "ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και οι Κομματικοί ηγέτες".

Στην αλλοδαπή ανεμείχθη με τα κοινά στο μέγιστο των δυνατοτήτων της προσφέροντας γνώσεις και εργασία μέσω Οργανισμών και Συλλόγων, με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη προς τη γενέτειρα, την αφοσίωση στα Εθνικά θέματα (εχρημάτισε Γεν. Γραμματεύς της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν.Υ.).

Η έκδοσις του νέου βιβλίου από τις εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, είναι ένα κράμα ιστορικής προσεγγίσεως, που θα μπορούσε να γραφή από όποια Ελληνίδα στην κάθε Τανσού, αλλά συγχρόνως ένα ανθρώπινο παράπονο για τις "λησμονημένες" πατρίδες, μέσα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, χρήσιμες στις νεώτερες γενιές, που θα πρέπει μέσα από την επανάλειψη να μην λησμονήσουν ποτέ το χρέος τους ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και τις πατρίδες εκείνες, που η θυσία τους σημάδεψε το ιστορικό γίγνεσθαι της φυλής μας.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2016-02-04 07:47:54