Ελληνική γλώσσα και ορολογία
Ανακοινώσεις 7ου συνεδρίου
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια κειμένου: Βαλεοντής, Κώστας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8369-49-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.01 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
510 σελ.
Περιγραφή

Η Επιστημονική Επιτροπή του 7ου Συνεδρίου, με πρόεδρο τον καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Κοντό, ενέκρινε 39 από τις 43 προτάσεις για ανακοίνωση, διατηρώντας την υψηλή στάθμη του Συνεδρίου, που έχει γίνει πλέον παράδοση. Υποβλήθηκαν κείμενα και για τις 39 εγκεκριμένες ανακοινώσεις, τα οποία περιέχονται στον τόμο των ανακοινώσεων και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Ανάμεσα σ` αυτές και 7 ανακοινώσεις ξένων ομιλητών από πανεπιστήμια και οργανώσεις Ορολογίας του εξωτερικού. Στους εγκεκριμένους ομιλητές προστέθηκε ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Στέλιος Πιπερίδης, Υπεύθυνος του Τμήματος επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και εξαγωγής γνώσης του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γλωσσικών Πόρων (ELRA), ο οποίος - σε ειδική ανακοίνωση - θα μιλήσει για τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις ανάπτυξης γλωσσικών πόρων και γλωσσικής τεχνολογίας, στο περιβάλλον του παγκόσμιου ιστού και των κοινωνικών δικτύων του.
Αν και όλα τα Συνέδρια "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία" είναι στην ουσία αφιερώματα στο πνεύμα του Αριστοτέλη -αφού η Ορολογία, ως επιστήμη των εννοιών, των όρων και ορισμών και της περιγραφής και μετάδοσης της γνώσης, έχει τα θεμέλιά της στα δύο "παιδιά" του: στη Λογική και στην Οντολογία- το 7ο Συνέδριο είναι αφιερωμένο ειδικά σ` αυτόν. Για τον Αριστοτέλη, το λόγο και το έργο του, προσφέρθηκε να μας μιλήσει απόψε, στην Εναρκτήρια Συνεδρία του 7ου Συνεδρίου, ο καθηγητής της Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Κάλφας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΤΟ ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης του Συνεδρίου: τις Διοικήσεις όλων των φορέων-συνδιοργανωτών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, τα μέλη της Γραμματείας, τα Προεδρεία των εργασιών, τους λίγους -αλλά εκλεκτούς- χορηγούς του Συνεδρίου και ιδιαίτερα τους ομιλητές και συγγραφείς των ανακοινώσεων? τέλος, όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και όλους όσοι και όσες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, οι οποίες σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι ενδιαφέρουσες, μεστές και αποδοτικές.

Κώστας Βαλεοντής
Πρόεδρος της ΕΛΕΤΟ


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:05