Ειδικές - κλαδικές λογιστικές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-351-920-1
Σταμούλη Α.Ε., Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 32.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 861 γρ., 447 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο "Ειδικές - κλαδικές λογιστικές" αναλύονται θέματα λογιστικού χειρισμού των οικονομικών συναλλαγών τεσσάρων κλάδων της οικονομίας: του Ναυτιλιακού, του Ξενοδοχειακού, του Κατασκευαστικού και του Τραπεζικού. Στόχος του βιβλίου είναι η διεύρυνση και ταυτόχρονα η εξειδίκευση των γνώσεων σε λογιστικά ζητήματα που δεν καλύπτονται από τα μαθήματα της γενικής λογιστικής.

-Για τις Ναυτιλιακές επιχειρήσεις:
προτείνεται ένα λογιστικό σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στη δομή των λογαριασμών, όπως καθορίζονται από το ΕΓΛΣ.

-Για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις:
υποδεικνύεται ο τρόπος αντιμετώπισης των λογιστικών ιδιαιτεροτήτων μέσα από την ανάπτυξη ενός κατάλληλα διαρθρωμένου σχεδίου λογαριασμών.

-Για τις τεχνικές-κατασκευαστικές επιχειρήσεις:
πραγματοποιείται ανάπτυξη θεμάτων φορολογίας και κοστολόγησης και ανάλυση των λογαριασμών ιδιαίτερης σημασίας για τον κλάδο.

-Για τις τραπεζικές επιχειρήσεις:
γίνεται αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων τους και των λογιστικών εργασιών, καθώς και των οικονομικών καταστάσεών τους, σύμφωνα με το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο των Τραπεζών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και σε στελέχη των λογιστηρίων των Ναυτιλιακών, Ξενοδοχειακών, Κατασκευαστικών και Τραπεζικών επιχειρήσεων.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-10-22 12:45:00