Γράφοντας με εικόνες
Εικονογράφηση: Διαλυνάς, Μιχάλης
Επιμέλεια κειμένου: Τσενέ, Λήδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-98646-5-7
Comicdom Press, Αθήνα, 3/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.96 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
96 σελ.
Περιγραφή

Ως επιμελητής του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο, περνώ τη μισή μέρα μου, μελετώντας και καταγράφοντας την ιστορία των Comics.
Συντηρώ κλασικά κομμάτια της 9ης τέχνης, οργανώνω εκθέσεις που παρουσιάζουν σπουδαία comics του παρελθόντος και συνομιλώ με θρυλικούς δημιουργούς. Το άλλο μισό του χρόνου μου, όμως, το αφιερώνω στο να κοιτάζω μπροστά: με το να παρέχω βοήθεια και έμπνευση σε νέους καλλιτέχνες και να προσπαθώ να προσδιορίσω ποιο θα είναι το μέλλον της τέχνης των comics.
Μαζί με τη σύζυγό μου, σκιτσογράφο Shaenon Garrity, πήραμε μια γεύση, τόσο από το παρελθόν, όσο και από το μέλλον, όταν επισκεφθήκαμε την Αθήνα, το 2011, για το Comicdom Con. Στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε έναν πολιτισμό με παράδοση στις τέχνες και με δημιουργικές καινοτομίες που εκτείνονται μέχρι την αυγή του πολιτισμού, αλλά και μια χώρα όπου, για πολλούς ανθρώπους, η τέχνη των Comics αποτελεί ένα νέο και συναρπαστικό τομέα. Μείναμε έκπληκτοι από το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών που συναντήσαμε, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Διαλυνάς, του οποίου η ιδιοφυής συλλογή σύντομων ιστοριών, Trinkets, είχε μόλις εκδοθεί. Η ξεναγός μας, Λήδα Τσενέ, μας εισήγαγε σε μια σκηνή comics, που μας ήταν άγνωστη έως τώρα.
Τώρα, η Λήδα και ο Μιχάλης έχουν δημιουργήσει το αξιόλογο βιβλίο δραστηριοτήτων που κρατάτε στα χέρια σας, ένα βιβλίο που σχεδιάστηκε για να ξυπνήσει το ταλέντο μιας νέα γενιάς δημιουργών.
Ελπίζω ότι οι εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα `επιτεθούν` σε αυτό το βιβλίο με τις μπογιές και τα μολύβια τους, θα διασκεδάσουν σχεδιάζοντας και θα ανακαλύψουν τη χαρά της έκφρασης μέσω των comics. Τη δική τους δουλειά είναι που ανυπομονώ περισσότερο να δω στο μέλλον.


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00