Γιαννούλης Χαλεπάς
Ο σμιλευτής της αγωνίας
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6627-70-5
Ηλέκτρα, Αθήνα, 7/2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.68 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 94 γρ., 71 σελ.
Περιγραφή

Η ιστορία του Χαλεπά περιέχει τον εγκλωβισμό του σε μια κοινωνία, όπου η μοίρα του είχε οριστεί εκ των προτέρων από τους δικούς του. Περιλαμβάνει την προσπάθειά του ν` αντιταχτεί στο πεπρωμένο του, να κλονίσει με την εκφραστική τέχνη του την κυρίαρχη τάξη του νεοελληνικού καλλιτεχνικού κατεστημένου και να πληρώσει την απείθειά του με τα δεινά του αποκλεισμού και της περιφρόνησης, που θα τον οδηγήσουν στη σύγχυση του ψυχικού του κόσμου. Με τη διαφορά πως αυτοί που θέλησαν να του επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους δεν ήταν θεοί. Απλά, θεώρησαν τους εαυτούς τους πανίσχυρους, σαν θεούς.
Η σειρά `Βίοι Αγίων (Υπόγειες Διαδρομές)` αποτελείται από μονογραφίες ή, άλλως, βιογραφικά δοκίμια για τους `καταραμένους` των γραμμάτων και των τεχνών, με ιδιαίτερο λογοτεχνικό και, παράλληλα, προσωπικό ύφος, που τα διαφοροποιεί από μια συνηθισμένη βιογραφία.
Μέσα από ατμοσφαιρικές διηγήσεις αναβιώνουν μνήμες, περιγράφονται στιγμές και αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου ξεχωριστών δημιουργών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η 'ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ' ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ
Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ
ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΟΜΗ
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
Ο ΧΑΛΕΠΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-02-19 14:54:35