Για μια καλύτερη φυσική αγωγή
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8183-36-0
Χριστοδουλίδη, Θεσσαλονίκη, 2004
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 37.35 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 419 σελ.
Περιγραφή

Ένα βιβλίο για να κάνετε το μάθημα της φυσικής αγωγής πιο αποδοτικό, πιο χρήσιμο και πιο ευχάριστο. Απευθύνεται στους καθηγητές και στις καθηγήτριες φυσικής αγωγής που ονειρεύονται μία καλύτερη φυσική αγωγή, που ενθουσιάζονται με το μάθημα, που προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές συνθήκες υποδομής και οργάνωσης στα σχολεία τους. Ένα πλήθος πρακτικών παραδειγμάτων θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε ουσιαστικά, αποτελεσματικά και διασκεδαστικά μαθήματα.

Στο βιβλίο θα βρείτε τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: "Πώς να παρακινήσετε τους μαθητές να συμμετέχουν με μεγαλύτερη διάθεση", "πώς να οργανώσετε το μάθημα με ένα πρόγραμμα στόχων", "ποια κατεύθυνση να δώσετε στο μάθημα", "πώς να χρησιμοποιήσετε ψυχολογικές τεχνικές για να μαθαίνουν καλύτερα οι μαθητές", "πώς να χρησιμοποιήσετε αμοιβές και ποινές", "πώς να αναπτύξετε ένα θετικό κλίμα στην τάξη", "πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά διαφορετικά στυλ διδασκαλίας" και "πώς να αναπτύξετε την πειθαρχία στην τάξη". Τα θέματα αυτά είναι χρήσιμα για όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε για το "πώς θα αναπτύξετε στους μαθητές θετικές στάσεις για την άσκηση", "πώς θα τους μεταδώσετε πληροφορίες για τη σχέση της άσκησης με την υγεία", και να δείτε παραδείγματα προγραμμάτων για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολείο, για τον έλεγχο της επιθετικής συμπεριφοράς, τον έλεγχο του στρες, καθώς και για την υγιεινή διατροφή πάντα σε σχέση με την άσκηση.

Όλα τα θέματα προσεγγίζονται μέσω σύγχρονων θεωριών της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της μεθοδικής διδακτικής, πλήθος παραδειγμάτων και απαντήσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί καθημερινά στα σχολεία τους.

Η φυσική αγωγή μπορεί και πρέπει να είναι και ευχάριστη και διδακτική ταυτόχρονα, μεταδίδοντας στους μαθητές μία θετική φιλοσοφία για τη ζωή γενικότερα.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14