Varotsos
Μέλλον μέσα από το παρελθόν
Varotsos
Future Seen through the Past
Κυκλοφορεί
Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, 7/2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 19.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 30 εκ., 515 γρ., 69 σελ.
Περιγραφή

Έχω την ιδιαίτερη χαρά να χαιρετίζω την έκδοση του καταλόγου "Μέλλον μέσα από το παρελθόν", η οποία ακολουθεί την ομώνυμη έκθεση που παρουσιάστηκε αυτή την άνοιξη στο Μουσείο Μπενάκη. Πριν από δύο χρόνια σχεδόν, ήταν η συνεργασία για μία άλλη έκδοση, το βιβλίο "Varotsos", που αποτέλεσε την αρχή της σχέσης μας με τον Κώστα Βαρώτσο, έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Κώστας Βαρώτσος είναι ένας καλλιτέχνης που το έργο του σηματοδοτείται από παγκόσμια οπτική, καθώς κατορθώνει να αποτελεί αδιάσπαστο στοιχείο κάθε χώρου στο εξωτερικό όπου παρουσιάζεται, ενώ παράλληλα διατηρεί στοιχεία από τις τοπικές ρίζες, όπως καταγράφεται ξεκάθαρα στην εικαστική γλώσσα του. Διαγράφοντας μία μακρά πορεία, η οποία προσμετρά πολυάριθμα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Βαρώτσος αποδεικνύει πως είναι ένας ενεργός καλλιτέχνης που το έργο του ταιριάζει με τη βασική αρχή της εταιρείας μας "Τοπικές ρίζες, Παγκόσμια προσέγγιση".

Είναι η αδιάλειπτη δημιουργικότητα του Κώστα Βαρώτσου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική καλλιτεχνική γραφή του, που πυροδότησε για μας το κίνητρο προκειμένου να υποστηρίξουμε την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη και την έκδοση του καταλόγου της. Ακόμη περισσότερο, αισθανόμαστε ότι, συμμετέχοντας σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να συνεισφέρουμε ακόμα μία φορά στην καλλιτεχνική και πολιτιστική δραστηριότητα της Αθήνας και να ισχυροποιήσουμε το δεσμό μας με το ελληνικό κοινό της τέχνης.

(από τον πρόλογο του Eric Laborde, Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pernod Ricard Hellas)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-02-26 14:25:54