11 συγγραφείς, σύγχρονα διηγήματα
1η ανθολογία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80337-6-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 214 γρ., 85 σελ.
Περιγραφή

Συνεχίζουμε την επιτυχημένη προσπάθεια έκδοσης και κυκλοφορίας των ανθολογιών, με στόχο όχι μόνο την προβολή της λογοτεχνίας σ` ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, αλλά και τη διάδοση της ιδέας της συλλογικότητας.
Κατά την άποψή μας, ένα βιβλίο ανθολογίας, είναι ένα πνευματικό σταυροδρόμι, όπου συναντούνται άνθρωποι των γραμμάτων με διαφορετική έκφραση και θεματογραφία, οι οποίοι καταθέτουν συνολικά με τα κείμενά τους ένα πλήθος ξεχωριστών συναισθημάτων, αξιόλογων ιδεών και ποικίλων καταστάσεων, οριοθετώντας παράλληλα το πνεύμα και τις τάσεις της εποχής μας.
Στις δυο νέες ανθολογίες ποίησης και διηγήματος συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφήβων - Ενηλίκων.
Στα κείμενα αυτά υπάρχουν πολλά ποιοτικά στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική τους έκφραση και τεχνική. Κυριαρχούν η γνησιότητα των συναισθημάτων, το πλούσιο λεξιλόγιο, η ευαισθησία και η ποικίλη θεματογραφία.
Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της έκδοσης των ανθολογιών θα βρει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση και θα δώσει την ευκαιρία μελλοντικά σε περισσότερους δημιουργούς να συμμετέχουν σ` αυτές.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

-ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Η ΕΛΙΑ
-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
'ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ'
-ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΘΕΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
-ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ
ΗΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑΣ...
-ΖΕΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
-ΛΑΜΝΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
-ΜΗΛΙΩΝΗ ΙΠΠΟΛΥΤΗ
ΚΛΕΦΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣ
-ΜΠΡΟΤΗ-ΜΑΪΣΤΡΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
-ΤΣΙΑΜΤΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-25 12:16:55