Τροφή και γεύση
Πέρα από τα συνηθισμένα: Γρήγορες, εύκολες, γευστικές, υγιεινές συνταγές για σακχαρώδη διαβήτη, παιδική παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, κεντρική παχυσαρκία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-452-061-9
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.29 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 21 εκ., 304 γρ., 108 σελ.
Περιγραφή

Το πρόβλημα της νοσογόνου διατροφής στο σύγχρονο κόσμο, όπως και το σφάλμα της εγκατάλειψης της παραδοσιακής, αποδεδειγμένα υγιεινής διατροφής στη χώρα μας, έχουν επισημανθεί επανειλημμένα. Παρόλα αυτά, η αντιστροφή της τάσης αυτής είναι αργή και ανεπαρκής. Ο σύγχρονος Έλληνας δεν γνωρίζει πια τις μεθόδους να αξιοποιεί τα υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα που του προσφέρει η γη. Είναι αναγκαία η επανεκπαίδευση στην επιλογή αλλά και στο μαγείρεμα των τροφών, ώστε να επαναφέρουμε τα υγιεινά και εύγευστα τρόφιμα στο καθημερινό μας τραπέζι.
Στην κατεύθυνση αυτή στρέφει τις προσπάθειές της η Π. Μάρκου, καταγράφοντας την τεκμηριωμένη άποψή της στο βιβλίο "Τροφή και γεύση: Πέρα από τα συνηθισμένα".

Η συγγραφέας είναι εξειδικευμένη κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος παίδων και ενηλίκων, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία. Από την επαγγελματική της επαφή με το κοινό, διαπιστώνει ότι η πολυπλοκότητα των "εξευγενισμένων τροφών", οι μεγάλες ποσότητες και η διαρκής ανάμειξη των πρωτεϊνικών τροφών μεταξύ τους είναι κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν σε διαταραχή του μεταβολισμού, αλλά και την εμφάνιση νοσημάτων όπως ο διαβήτης, τα αγγειακά νοσήματα και η παχυσαρκία. Η παραδοσιακή "ελληνική διατροφή" που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο καθώς χαρίζει υγεία και μακροβιότητα, έχει εγκαταλειφθεί. Είναι αναγκαία λοιπόν μια επανεκπαίδευση, που θα του επιτρέψει να επαναφέρει υγιεινές, θρεπτικές και εύγευστες τροφές στο καθημερινό του τραπέζι.

Στη σύντομη εισαγωγή περιγράφεται το πρόβλημα και σκιαγραφούνται αρχές που οδηγούν στην αντιμετώπισή του. Στο κύριο μέρος, με πρακτικές, εύκολες και γρήγορες συνταγές, που θα οδηγήσουν σε ένα ισορροπημένο, υγιεινό αλλά και εύγευστο αποτέλεσμα, χωρίς να καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Πρόκειται για πρακτικές, εφαρμόσιμες συνταγές στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής, που περιλαμβάνουν όλες τις ομάδες τροφίμων και προσφέρουν λύσεις στην ελληνική οικογένεια στο ζήτημα της καθημερινής διατροφής, αλλά και να διαμορφώσει την αντίληψη ότι ακόμα και όσοι αντιμετωπίζουμε ζητήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερίνη ή ο διαβήτης έχουμε δικαίωμα στη γεύση και στην απόλαυση γιατί το φαγητό αποτελεί μια από τις βασικές μικρές απολαύσεις στην καθημερινότητα. Στις τελευταίες σελίδες καταγράφονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη θερμιδική απόδοση των τροφίμων, για περιπτώσεις όπου χρειάζεται υπολογισμός των θερμίδων.

Πρόκειται για έναν "οδηγό επιβίωσης", αναγκαίο πρακτικά στον καθένα, ώστε να εξασφαλίζει για την οικογένειά του υγιεινή διατροφή.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00