Το φάντασμα του Κάντερβιλ
Das Gespenst von Canterville (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-208-230-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 29 εκ., 408 γρ., 44 σελ.
Περιγραφή

Ο κύριος Χέραμ Ότις, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγγλία, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαντάσματα. Στην Αμερική όλα αγοράζονται με το χρήμα· ακόμα και τα οικογενειακά φαντάσματα... Χαμογελά ειρωνικά στον λόρδο, που τον προειδοποιεί, πως στον πύργο κυκλοφορεί το φάντασμα κάποιου παλιού πυργοδεσπότη, που πέθανε μυστηριώδικα πριν από τριακόσια χρόνια· και αγοράζει τον πύργο των Κάντερβιλ μαζί με το φάντασμα... Και μένει εκεί με την οικογένειά του. Όταν όμως μια μέρα φάνηκαν κηλίδες από αίμα στο πάτωμα... Κι όταν μια νύχτα ακούστηκαν βήματα και σύρσιμο από βαριές αλυσίδες στους διαδρόμους, η ζωή στον πύργο έγινε τόσο δύσκολη, που και το ίδιο το φάντασμα χώθηκε κατατρομαγμένο στο δωμάτιό του!
`Δυστυχισμένο φάντασμα!` Έκαμε η μικρή Βιργινία, η κόρη του κυρίου Ότις, μόλις το αντίκρισε σ` αυτή τη θλιβερή θέση. Τα τρυφερά της λόγια, οι προσευχές κι η αγάπη της έκαμαν το θαύμα τους. Ο κολασμένος πρόγονος αναπαύτηκε επιτέλους σ` έναν τάφο στο κοιμητήρι· κι η οικογένεια Ότις βρήκε την ησυχία και τον ύπνο της...
Ανατριχιαστικά διασκεδαστική η περιπέτεια του φαντάσματος, όπως τη διηγείται ο θαυμάσιος ποιητής Όσκαρ Γουάιλντ και την εικονογραφεί με χιούμορ, φαντασία και λαμπερά χρώματα η Λίσμπεθ Τσβέργκερ, μετατρέποντας το τραγικό σε αστείο και κωμικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-09-13 09:50:18