Το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΑΕΙ-ΤΕΙ (1982-2007)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-445-180-7
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 58.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
706 σελ.
Περιγραφή

Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται μια ενιαία καταγραφή των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων για την οργάνωση και λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μετά την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).
Εξετάζουμε την οργάνωση και λειτουργία νέων θεσμών, όπως η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η διοικητική οργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) ή του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) καθώς και τη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω σε θέματα λειτουργίας των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών συλλογικών οργάνων.
Με περιεχόμενο καθαρά νομοθετικό, κανονιστικό και νομολογιακό, το παρόν πόνημα απευθύνεται σε όλα τα όργανα διοίκησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, στο διοικητικό εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό, στις Γραμματείες των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και γενικά σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Πρόλογος γ' έκδοσης
Πρόλογος β' 'εκδοσης
Πρόλογος α' έκδοσης
Συντομογραφίες
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
1. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
2. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
3. ΟΡΓΑΝΑ
4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.
5. ΣΠΟΥΔΕΣ
6. ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7. ΕΡΕΥΝΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Πίνακας κυριότερων αποφάσεων του συμβουλίου της επικρατείας
Αλφαβητικό ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-09-26 08:21:02