Το μπολερό δεν ήταν του Ραβέλ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-219-277-1
Καλέντης, Αθήνα, 6/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 376 σελ.
Περιγραφή

Η ΕΚΑΤΗ-ΟΥΛΡΙΚΑ, μνήμη που συγκρατεί τα μυστικά και κάνει προσωπεία τα πρόσωπα και μαριονέτες τους πεθαμένους της για ν` αντέξει.
Και ο Μιχαήλ-Σεμπάστιαν που συμπληρώνει τη χαμένη παρτιτούρα - γι` αυτό έχει έρθει εξάλλου σ` αυτή τη ζωή.
Ανάμεσά τους, η Ιστορία και η Συγγένεια, το Παρελθόν και η Νέμεσις, το Χρέος και ο Έρωτας, ο Μπόρχες και η Αιώνια Επανάληψη.
`Άλεφ` και `Μπεθ`, υπνοβάτες στο Σολάρις του Διαδικτύου, όπου `ό,τι γεννιέται γεννιέται ξανά`, για μια αιώνια στιγμή. `Δραπέτες`, καταδικασμένοι να συναντιούνται ξανά και ξανά στην ίδια σκακιέρα. Με προσωπεία, έστω. Και με λόγια -για να τ` αντέξουν- δανεικά. Ακούγοντας πάντα τον δικό τους Ραβέλ ή Βάγκνερ, με την υπόσχεση να αιωρείται εκεί σαν θηλιά: `Πατέρα, δεν ξέχασα, μάνα είμαι εδώ στην ξερολιθιά, σε κάθε ξερολιθιά, κι ακούω πάντα τον δικό μας Βάγκνερ. Θα ξανάρθω, και η τιμωρία θα είναι πορφυρή`.
Είκοσι και ένας οι νεκροί.
Και δύο έγκλειστοι.
Οι πρώτοι, σε νεκρομαντεία, αρχαία θέατρα, ιστορικά μνημεία. Εκεί όπου `η πύλη του Άδη παραμένει ανοιχτή`.
Οι δεύτεροι, σ` ένα ρημαγμένο ξενοδοχείο που ζωντανεύει με τον καιρό και σ` ένα Πυργόσπιτο με γκρεμισμένες τις πολεμίστρες, αλλά με στοιχειωμένες τις ζωές και τις μουσικές.
Επειδή οι ιστορίες δεν ξεφεύγουν εύκολα ούτε από την Ιστορία ούτε και από την καταγωγή. Ο Λαβύρινθος παραμένει λαβύρινθος και αναπάντητη η απορία του Αβερρόη. Αλλά εκείνοι οι δύο θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσει ν` απαντηθεί.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-10-23 13:46:20