Το μπάσκετ πέρα από τα βασικά συστήματα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8183-33-9
Χριστοδουλίδη, Θεσσαλονίκη, 2004
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 27.26 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 421 γρ., 158 σελ.
Περιγραφή

Θέλετε να κάνετε την προπόνησή σας πιο ενδιαφέρουσα, πιο διασκεδαστική και πιο αποδοτική; Μπορείτε να φανταστείτε έναν αγώνα μπάσκετ με δύο μπάλες; Έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες μπορούν να σκοράρουν σε όποιο καλάθι θέλουν; Ένα αγώνα baseball στο γήπεδο του μπάσκετ στον οποίο οι αθλητές εξασκούν δεξιότητες του μπάσκετ; Πώς θα αλλάξετε ένα παιχνίδι "μονό" για να εξασκηθεί η περιφερειακή όραση των παικτών και η ετοιμότητά τους για μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση; Πώς θα εξασκήσετε τη δεξιότητα των παικτών να αντιδρούν σωστά και γρήγορα σε απρόσμενες καταστάσεις στον αγώνα;
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν 50 παιχνίδια με τα οποία εξασκούνται βασικές και σύνθετες δεξιότητες του μπάσκετ. Τα παιχνίδια είναι πολύ διασκεδαστικά και θα δώσουν ζωντάνια στην προπόνηση και στη διδασκαλία του μπάσκετ. Ταυτόχρονα, όμως, εξασκούν συγκεκριμένες και πολύ σημαντικές δεξιότητες του μπάσκετ. Τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα: από ακαδημίες μπάσκετ και ερασιτέχνες μέχρι επαγγελματίες αθλητές.
Στο βιβλίο, επίσης, περιγράφεται ένα μοντέλο πέντε σταδίων ανάπτυξης του καλαθοσφαιριστή και οι δεξιότητες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε στάδιο, από τις πιο απλές ως τις πιο σύνθετες όπως η προσαρμογή στην ομάδα και η λήψη σωστών αποφάσεων στον αγώνα. Κάθε ένα από τα 50 παιχνίδια αντιστοιχεί σε ένα στάδιο και στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.
Ειδικά προσαρμοσμένα παιχνίδια προτείνονται για την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων όπως, η σωστή εκτίμηση των φάσεων και η ανάπτυξη σωστών πρωτοβουλιών. Για πρώτη φορά στην μπασκετική βιβλιογραφία παρουσιάζονται ασκήσεις που στοχεύουν ειδικά στην εξάσκηση των δεξιοτήτων αυτών.
Το βιβλίο αυτό προσθέτει μία νέα διάσταση στη διδασκαλία του μπάσκετ. Aπευθύνεται σε διδάσκοντες της καλαθοσφαίριση και προπονητές κάθε επιπέδου, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τη σχετική με την καλαθοσφαίριση γνώση και τα μαθήματα τους με μια διαφορετική προσέγγιση. Χρησιμοποιήστε το για να δώσετε μεγαλύτερη ποικιλία στην προπόνησή σας, να την κάνετε πιο στοχευμένη και πιο ελκυστική.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14