Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική
Ιστορία, οικουμενικότητα, ιδιότητες, αλλαγές, προβλήματα, προτάσεις, ελληνικές λέξεις σε ξένες γλώσσες: Μελέτη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9523-45-5
Βεργίνα, Αθήνα, 3/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 220 γρ., 142 σελ.
Περιγραφή

Η Ιστορία των Ελλήνων είναι πολύ μεγάλη και χάνεται στα βάθη των αιώνων ανάλογη κι αυτή της Γλώσσας μας. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας δεν μας άφησαν κληρονομιά μόνο τα μαρμάρινα μνημεία αλλά και τα γραπτά μνημεία του Λόγου, βασισμένα στην Ελληνική. Τα αρχαία κείμενα διαβάζονται και διδάσκονται σε όλο τον Κόσμο, ακόμα στις μέρες μας, καθώς πρώτοι έλληνες φιλόσοφοι κι επιστήμονες διατύπωσαν αρχές και θεωρίες που έχουν εφαρμογή μέχρι και τώρα. Θέατρο, Ιστορία, Γεωγραφία, Ποίηση, Μαθηματικά, Φυσική, Αστρονομία, Νόμοι, Στρατιωτικά σχέδια, επιτύμβιες στήλες κ.ά. διασώζουν και διαιωνίζουν τον Γραπτό αυτό Λόγο.
Η δύναμη και η ομορφιά της Ελληνικής, μητέρας των πιο γνωστών, σήμερα, ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.) της Οικουμένης, την κάνει να παραμένει ζωντανή κι επίκαιρη ακόμη. Ξεπροβάλλει κραταιή, από τα βάθη των αιώνων, με εκατομμύρια `παιδιά που γέννησε` στην πορεία της ως τώρα, αλλά και στην ατέρμονη που προσδοκούμε για το μέλλον.
Η Ελληνική Παιδεία, διασωσμένη με τη Γλώσσα, εξακολουθεί να κρατά τη δάδα της σοφίας αναμμένη. Για τον λόγο αυτόν, η Ελληνική χαίρει εκτίμησης παντού και παραμένει πολύ ψηλά, εκεί όπου τη σήκωσαν οι πρόγονοί μας, με τα έργα που είπαν, τραγούδησαν κι έγραψαν γι`αυτή. [...]


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Α. ΙΣΤΟΡΙΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Β. ΑΛΛΑΓΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Γ. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Δ. ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Ε. ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-07 09:56:49