Τα τρία γουρουνάκια
Ζωντάνεψε το παραμύθι σου
Los tres cerditos (τίτλος πρωτοτύπου)
Φωτογράφος: Estudio Noe & Soto
Εικονογράφηση: Ortí, Mercè
Επιμέλεια κειμένου: Παρούση, Αντιγόνη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-419-071-3
Ντουντούμη, Αθήνα, 3/2006
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 13.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 280 γρ., 48 σελ.
Περιγραφή

Τρία γουρουνάκια αποφασίζουν να φύγουν από το αγρόκτημα όπου ζούσαν με τα άλλα ζώα και να ζήσουν μόνα τους σε μια κοιλάδα. Μόνο όμως το μεγαλύτερο από τρία έχει την προνοητικότητα να φτιάξει ένα σπίτι τόσο γερό ώστε να σώσει το ίδιο και τα αδέρφια του από την απειλή του κακού λύκου. Αγαπημένο παραμύθι που μεγάλωσε γενιές και γενιές παιδιών σε όλον τον κόσμο.
Τα "Τρία Γουρουνάκια" διδάσκουν την αξία της σωφροσύνης, της προνοητικότητας και της συνεργασίας σε κάθε περίσταση της ζωής.
Το βιβλίο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς "Παραμυθοκατασκευές": Ζωντάνεψε το παραμύθι σου, προσφέρει όχι μόνο το ίδιο το παραμύθι, αλλά και ιδέες για δημιουργική ενασχόληση με αυτό. Μια σειρά από κατασκευές, με κλιμακούμενη δυσκολία, που απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς δημιουργούς να ανασυνθέσουν, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών ή και γονιών, τον κόσμο του παραμυθιού στις πιο μικρές του λεπτομέρειες. Για κάθε πρόταση παρουσιάζονται τα υλικά της κατασκευής, ο βαθμός δυσκολίας, η παιδαγωγική αξία, καθώς και όλα τα στάδια της δημιουργίας με ξεχωριστή φωτογραφία για κάθε στάδιο.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:06