Τα πάνω κάτω. Ένα δράμα στους αιθέρες
Sans dessus dessous. Un drame dans les airs (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Roux, George
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-488-310-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 7.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
16 x 23 εκ., 409 γρ., 221 σελ.
Περιγραφή

Το μυθιστόρημα `Τα πάνω κάτω` δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1889 με τον τίτλο Sans dessus dessous. Στο μυθιστόρημα αυτό για άλλη μια φορά επανέρχεται η Λέσχη Πυροβόλων από τη Βαλτιμόρη, όχι για να στείλει μια οβίδα στη Σελήνη, αλλά για να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο μας.
Αφού, λοιπόν, ο Μπαρμπικέιν κι ο Νίκολ γυρίζουν από το ταξίδι τους Γύρω από τη Σελήνη, που είχε επιτευχθεί χάρη στους υπολογισμούς του Τζ. Τ. Μέιστον, οι δαιμόνιοι πυροβολητές το παίζουν κι επιχειρηματίες. Αγοράζουν την ανεξερεύνητη περιοχή του Βόρειου Πόλου όπου φημολογείται ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα κάρβουνου αφού έχουν βρει έναν `ευφυή` τρόπο να έρθει ο λιθάνθρακας σε αυτούς αντί να πάνε αυτοί στο δυσπρόσιτο πόλο. Ο τρόπος αυτός βέβαια θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο κλίμα του πλανήτη και στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων του. Μπροστά στα κέρδη όμως της λέσχης όλα τα άλλα παραβλέπονται.
Είναι αξιοθαύμαστο γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο του Βερν είναι τόσο επίκαιρο. Ο Βερν δεν είχε φυσικά προβλέψει τι θα συνέβαινε στις μέρες μας, αλλά μπορούσε να καταλάβει και ν` αναλύσει την ανθρώπινη φύση. Οι `συμπτώσεις` είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτες. [...]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-09-27 09:43:24