Τα Ελληνικά
Εικονογραφημένα διηγήματα για παιδιά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-412-206-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.39 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 30 εκ., 697 γρ., 104 σελ.
τ. 2
Περιγραφή

Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ: Η ιστορία της άξιας Στραβοκώσταινας, που όταν ο άντρας της τυφλώνεται από ατύχημα εκείνη καταφέρνει με την αγάπη και την υπομονή της να οδηγήσει το σπιτικό τους στην ευτυχία και την προκοπή. Ένα ωραίο διήγημα του Εφταλιώτη που ζωντανεύει πιστά την ατμόσφαιρα την Μυτιλήνης του περασμένου αιώνα.
Η ΓΟΡΓΟΝΑ: `Ναύτη καλεναύτη, ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;` Ο παραδοσιακός Ελληνικός μύθος της Γοργόνας, αδελφής του Μεγαλέξαντρου, ζωντανεύει στο διήγημα αυτό του Α. Καρκαβίτσα. Η εικονογράφηση του Ν. Ανδρικόπουλου θα κάνει το βιβλίο αυτό να μίνει αξέχαστο σε κάθε μικρό αναγνώστη!
ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ: Το γιούσουρι στην γλώσσα των ναυτικών είναι ένα Θεριό της Θάλασσας, είναι ένα δέντρο του βυθού με κλαδιά και ρίζες και με ρόζους. Κι αυτό το θεριό το φοβούνται τα καράβια που ταξιδεύουν. Μόνο μια λύση υπάρχει για να σωθούν , να ξεριζωθεί το γιούσουρι.Κι αυτό θα το τολμήσει ο Γιάννος ο Γκάμαρος,ένας νησιώτης.
ΕΞΟΧΙΚΗ ΛΑΜΠΡΗ: Η παραδοσιακή Λαμπρή στην Ελληνική ύπαιθρο ζωντανεύει μέσα από μια ιστορία με χιούμορ, ωραίους χαρακτήρες και Χριστιανικό μήνυμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά διηγήματα του μεγάλου συγγραφέα, σε άριστη απόδοση για παιδιά και ατμοσφαιρική εικονογράφηση.


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΦΤΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ: Η ΓΟΡΓΟΝΑ, ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: ΕΞΟΧΙΚΗ ΛΑΜΠΡΗ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00