Τα αγρίμια
The Wild Things (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια σειράς: Μαραγκόπουλος, Άρης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6863-60-8
Τόπος, Αθήνα, 9/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.76 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 270 γρ., 278 σελ.
Περιγραφή

Ο επτάχρονος Μαξ τρελαίνεται να κάνει φασαρία, να λερώνεται, να οδηγεί το ποδήλατό του, να ουρλιάζει σαν λύκος. Οι γονείς του χωρισμένοι. Ο ανώριμος και ρομαντικός πατέρας του ζει στο κέντρο της πόλης. Η μητέρα του έχει σχέση με κάποιον νεαρότερό της, που κλέβει κέρματα από το μπολ που έχουν στο χολ. Η αδερφή του, στην αρχή της εφηβείας, δεν ασχολείται πλέον μαζί του. Εγκλωβισμένος σε έναν κόσμο που δεν τον καταλαβαίνει, ο Μαξ το σκάει από το σπίτι, μπαίνει σε ένα πλοίο και διασχίζει τον ωκεανό, ώσπου φτάνει σε ένα παράξενο νησί, όπου βασιλεύουν κάτι πελώρια χνουδωτά τέρατα. Το ατίθασο αλλά χαρισματικό παιδί προσπαθεί να γίνει ο βασιλιάς αυτών των αλλόκοτων πλασμάτων, όμως έρχεται αντιμέτωπος με τα άγρια, ανεξέλεγκτα ξεσπάσματά τους και με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις τους...
Περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, που εξερευνά τον χαοτικό συναισθηματικό κόσμο των παιδιών αλλά και τον χαοτικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο στο διάσημο εικονογραφημένο βιβλίο Where the Wild Things Are (1963) του Maurice Sendak και στο ομότιτλο σενάριο που έγραψε ο Έγκερς με τον Spike Jonze, σκηνοθέτη του Being John Malkovich. Η ταινία προβλήθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:01