Σχολική ψυχολογία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-402-407-0
Τυπωθήτω, Αθήνα, 12/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 95.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 26 εκ., 1,955 γρ., 807 σελ.
Περιγραφή

Η "Σχολική ψυχολογία" είναι ένας κλάδος της επιστήμης της ψυχολογίας που τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε πολλές χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους κατ` εξοχήν εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την καθημερινή σχολική πραγματικότητα. Αφορά την παροχή υπηρεσιών σε μαθητές κάθε ηλικίας (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), σε συστήματα και φορείς που εμπλέκονται στη μάθηση τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σε οικογένειες που ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχολικής επίδοσης και προσαρμογής των παιδιών στο σπίτι και το σχολείο, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους ενηλίκους με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους για την ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων και τη δημιουργία θετικού κλίματος που προάγει την ανάπτυξη και τη μάθηση, καθώς και σε φορείς και οργανισμούς με σκοπό αφενός την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της υγείας των παιδιών και αφετέρου την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο εισαγωγικό εγχειρίδιο στο αντικείμενο της σχολικής ψυχολογίας και αποσκοπεί να καλύψει μέρος του μεγάλου κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία. Φιλοδοξεί επίσης να συμβάλει στην προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου και στις μελλοντικές κατευθύνσεις για διεύρυνση των παρεχόμενων ψυχολογικών υπηρεσιών στα ελληνικά σχολεία, με ιδιαίτερο στόχο την ψυχολογική διαλεκτική συμβουλευτική, τα παρεμβατικά προγράμματα πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης και τις οργανωτικές αλλαγές σε επίπεδο συστήματος.

Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σχολικούς ψυχολόγους, επιστήμονες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τη διευκόλυνση της μάθησης και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, καθώς και την πρόληψη στη σχολική κοινότητα.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00