Σχεδιασμοί μαθημάτων δημοτικού σχολείου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-343-799-4
Κυριακίδη Αφοί, Θεσσαλονίκη, 2005
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 27.56 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 702 γρ., 376 σελ.
Περιγραφή

Η σειρά `Καινοτομίες στην Εκπαίδευση` αποβλέπει να συμβάλλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.
Η επιστημονική, παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των εκπαιδευτικών είναι περιοχές στις οποίες εστιάζεται το ενδιαφέρον των ειδημόνων. Όμως αιχμή του δόρατος δεν είναι `Η Αντιγραφή του Παρελθόντος` αλλά το διαφορετικό από αυτά που γνωρίσαμε και εκπαιδευτήκαμε. Με την παρούσα εργασία `Σχεδιασμοί Μαθημάτων Δημοτικού Σχολείου` προβαίνουμε σε ένα άνοιγμα μεθόδων διδασκαλίας, ούτως ώστε ο εκπαιδευτικός να αποκτήσει σύγχρονη θωράκιση για να μπορεί να κινείται με σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Η συγγραφέας είναι καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επιστημονική και ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα Παιδαγωγικής του Σχολείου, της διδακτικής μεθοδολογίας και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
1. ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
2. ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
3. ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
4. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
5. ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
1. ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
2. ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑ
3. ΜΕΘΟΔΟΣ PROJECT (Διαθεματική Προσέγγιση)
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00