Συμβάσεις ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου
Υποδείγματα συμβάσεων: έργου, παροχής υπηρεσιών, εργασίας. Ερμηνευτικά σχόλια, νομικά έγγραφα/δικόγραφα, νομολογία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-445-466-2
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 90.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
751 σελ.
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται θέματα τα οποία καταλαμβάνουν ένα ευρύ και μεγάλης πρακτικής σημασίας φάσμα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου δικαίου.
Με μεγάλη έμφαση στη μεθοδολογία και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η κάθε θεματική ενότητα, αναλύεται με εμπεριστατωμένο τρόπο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ανωτέρω συμβάσεις και παρατίθενται σχόλια και παρατηρήσεις που αποσκοπούν στην κατά το δυνατόν πιο ενδελεχή ανάλυσή τους.
Η δυναμική του βιβλίου δεν εξαντλείται στην εξοικείωση του αναγνώστη - νομικού μόνον με την αμιγώς θεωρητική διάσταση του εκάστοτε θέματος. Αντιθέτως, παρατίθενται τόσο ολοκληρωμένα υποδείγματα συμβάσεων όσο και πλήθος νομολογιακών παραπομπών και αποσπασμάτων από σχετικές δικαστικές αποφάσεις, ώστε ο νομικός να αποκτήσει κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα και για την πρακτική διάσταση του αντικειμένου, αποσκοπώντας στο βέλτιστο σχεδιασμό και διάπλαση της συμβατικής σχέσης των κατά περίπτωση συμβαλλόμενων μερών.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί, πάνω απ` όλα ένα χρήσιμο εργαλείο κατά την ενάσκηση της δικηγορίας. [...] Δεδομένου ότι, αφενός στο πλαίσιο των σύγχρονων μορφών συναλλαγών οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου δύναται να τέμνονται ή και να αποτελούν υποσύνολο σε σχέση με τις δημόσιες συμβάσεις, αφετέρου η σημερινή δικηγορική πρακτική επιτάσσει πολυδιάστατη νομική γνώση, το παρόν βιβλίο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του αναγνώστη για συνολική και ολοκληρωμένη συνδρομή και νομική καθοδήγηση κατά την κατάρτιση συμβάσεων υπό το πρίσμα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου δικαίου.
Ως εκ τούτου, ο διφυής -και ενδεχομένως πρωτοποριακός- χαρακτήρας του πονήματος αποτελεί μια πλήρη και εμπεριστατωμένη απάντηση στις ανάγκες αυτές.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Πρόλογος
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ
Α. Εισαγωγικά σχόλια
Β. Υποδείγματα συμβάσεων έργου
Γ. Υποδείγματα νομικών εγγράφων/δικογράφων
Δ. Νομολογία συμβάσεων έργου
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Α. Εισαγωγικά σχόλια
Β. Υποδείγματα συμβάσεων παροχής υπηρεσιών
Γ. Υποδείγματα νομικών εγγράφων/δικογράφων
Δ. Νομολογία συμβάσεων παροχής υπηρεσιών
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Α. Εισαγωγικά σχόλια
Β. Υποδείγματα συμβάσεων εργατικού δικαίου
Γ. Υποδείγματα νομικών εγγράφων/δικογράφων
Δ. Νομολογία συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Α. Εισαγωγικά σχόλια
Β. Υποδείγματα νομικών εγγράφων/δικογράφων
Γ. Κοινοτική νομολογία δημοσίων συμβάσεων
Δ. Εθνική νομολογία δημοσίων συμβάσεων

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00