Πώς να αρνηθείτε πεισματικά να νιώσετε μίζερα για το ο,τιδήποτε
Ναι, το ο,τιδήποτε
How to Stabbornly Refuse to Make Yourself Miserable about Anything Yes Anything (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Κώττη, Σοφία
Επιμέλεια κειμένου: Παντελή, Σμαρούλα
Εξαντλημένο
Δωρικός, Αθήνα, 6/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 20.29 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 348 γρ., 288 σελ.
Περιγραφή

Ο περισσότερος συναισθηματικός πόνος και οι ψυχολογικές διαταραχές είναι άσκοπες υπερβολικές αντιδράσεις και μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Αυτό είναι το απλό μήνυμα αυτού του βιβλίου.

Ο θυμός, το άγχος και η μελαγχολία δεν είναι μόνο άσκοπα, είναι αντιδεοντολογικά. Όταν αφήνεις τον εαυτό σου να διαταραχθεί συναισθηματικά, γίνεσαι άδικος μαζί του.
Ο Dr. Albert Ellis δημιουργός της Λογικής Συγκινησιακής Θεραπείας της Συμπεριφοράς (RET), ισχυρίζεται ότι από μόνοι μας, δημιουργούμε τα συναισθήματά μας και επιλέγουμε να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε με αυτοκαταστροφικούς τρόπους.

Ο τρόπος για να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα που οι ίδιοι στήνουμε στον εαυτό μας είναι η εφαρμογή των αρχών της RET.
Δεδομένου του άγχους και της έντασης του μοντέρνου τρόπου ζωής, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι τα καταστροφικά προβλήματα και τα εμπόδια που δημιουργούμε στους εαυτούς μας με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε σχετικά με τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας.

Η απλή λογική μέθοδος που σκιαγραφείται σε αυτό το βιβλίο, είναι η πιο λογική προσέγγιση που έχει μέχρι στιγμής επινοηθεί για να παρέχει αληθινή φυσική υγεία και ευτυχία.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14