Περί βοτανοθεραπείας
Θεραπευτικά βότανα, αρωματοθεραπεία, ομορφιά, γευστικά μπαχάρια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8160-26-2
Αγγελάκη Εκδόσεις, Αθήνα, 5/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 37.82 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 30 εκ., 1,387 γρ., 213 σελ.
Περιγραφή

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος εμπιστευόταν τις τεράστιες δυνατότητες των φυτών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
Βασισμένοι στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες στις οποίες αναδεικνύονται οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, προχωρήσαμε συστηματικά στην έκδοση για τη γνωριμία των βασικών ασθενειών στις οποίες μπορούν να ενεργήσουν αποτελεσματικά τα βότανα. Υποδεικνύουμε τρόπους για τη σωστή χορήγηση των σκευασμάτων που προέρχονται από αυτά.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζουμε, απλά και υπεύθυνα, τις αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών βοτάνων και τη σωστή τους χρήση. Θέλουμε να προφυλάξουμε τους αναγνώστες από ανεύθυνες υποδείξεις και από αυτοσχέδιους `θεραπευτές`, υποδεικνύοντας για τη συγκεκριμένη περίπτωση το κατάλληλο βότανο και την ορθή του χρήση.
Σε ειδικό κεφάλαιο αναπτύσσουμε την Αρωματοθεραπεία με αναφορά στα αιθέρια έλαια και την ευεργετική επίδρασή τους στον άνθρωπο.
Γίνεται επίσης εκτεταμένη αναφορά στα βότανα εκείνα που καθοριστικά συμβάλλουν στην ομορφιά της γυναίκας με πολλές συμβουλευτικές οδηγίες.
Βέβαια δεν παραλείψαμε τη συμβολή των βοτάνων στη γεύση του ανθρώπου. Συμπεριλαμβάνουμε έναν πλήρη οδηγό γευσιγνωσίας με όλα τα γευστικά βότανα και αρωματικά αρτύματα και τους τρόπους χρησιμοποίησής τους στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Παρέχουμε έναν οδηγό με όλα τα βότανα για την καθημερινή χρήση τους στη ζωή μας. Έναν σύμβουλο που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί να γνωρίσουμε από κοντά τη φύση που μας περιβάλλει και να αξιοποιήσουμε το πολύτιμο οπλοστάσιό της.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΣΘΕΝΕΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
ΑΡΤΥΜΑΤΑ - ΜΠΑΧΑΡΙΑ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2018-07-03 08:24:36