Οργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου
Ένας πρακτικός οδηγός για την οργάνωση λαϊκών, παιδικών, σχολικών, ιδιωτικών βιβλιοθηκών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-01-0939-9
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.12 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 190 σελ.
Περιγραφή

Παρότι ο τίτλος του βιβλίου αρχίζει με μια προστακτική, στην πραγματικότητα είναι ένας φιλικός οδηγός - σύμβουλος για όσους επιθυμούν να οργανώσουν τη βιβλιοθήκη τους, ερασιτέχνες βιβλιοσυλλέκτες και επαγγελματίες που έχουν ανάγκη από κάποιον συμπαραστάτη. Η βιβλιοθηκονομία, επιστήμη σε ακμή και σε εξέλιξη, περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά επιστημονικών εργασιών, που οδηγούν στην οργάνωση και διοίκηση μιας βιβλιοθήκης με σκοπό να αξιοποιηθεί το υλικό της, ένα ζητούμενο που στον καιρό μας έχει αναχθεί σε κυρίαρχη συμβολή στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, της βιβλιογνωσίας, της έρευνας όλων των επιστημών και στην ανάπτυξη της πνευματικής ζωής κάθε τόπου.
Απλά, κατανοητά, εφαρμόσιμα, στο πλαίσιο της βιβλιοθηκονομικής επιστήμης, αναλύονται με παραδείγματα όλες οι επιμέρους διαδικασίες και λύνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εκδιδόμενων βιβλίων που ένα μέρος τους φθάνει σε μια ιδιωτική συλλογή ή μια βιβλιοθήκη.
Η τρίτη έκδοση του πρακτικού αυτού εγχειριδίου συνοδεύεται από την ευμενή υποδοχή ενός μεγάλου αριθμού αναγνωστών-χρηστών που βρήκαν στις δύο πρώτες έναν συμπαραστάτη-βοηθό, ένα πρακτικό εργαλείο, κατευθυντήριο, αποκαλυπτικό. Η βιβλιοθηκονομία μπορεί να είναι για όλους. Ο πρακτικός αυτός οδηγός το επιβεβαιώνει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
Η οργάνωση μιας βιβλιοθήκης
Ταξινόμηση
Το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Ντιούι. Πίνακες
Πώς ταξινομούμε
Οι παιδικές βιβλιοθήκες
Καταλογογράφηση
Παραδείγματα καταλογογράφησης
Συντομογραφίες
Θεματογράφηση
Ο δελτιοκατάλογος
Η ταξιθέτηση των δελτίων
Προετοιμασία βιβλίου για κυκλοφορία
Σύστημα δανεισμού
Τα ράφια
Τοποθέτηση στα ράφια
Αρχείο αποκομμάτων
Τα περιοδικά
Βιβλιοδεσία
Η βιβλιοθηκονομία στο βιβλιοπωλείο
Ορολογία
Βιβλία για συμπληρωματική ανάγνωση

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-05-25 09:19:59