Οιδίποδας τύραννος
Κυκλοφορεί
Δίφρος, Αθήνα, 1968
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.42 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 156 γρ., 77 σελ.
Περιγραφή

Απ` τους μεγαλύτερους και δυστυχέστερους ήρωες της παγκόσμιας δραματουργίας ο Οιδίποδας, ήταν γιος του βασιλιά των Θηβών Λαΐου και της Ιοκάστης. Μετά τη γέννησή του ο βασιλιάς πήρε χρησμό σύμφωνα με τον οποίο ο γιος του θα τον σκότωνε και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Ο Λάιος έδωσε το βρέφος σ` έναν δούλο να το αφήσει έκθετο στον Κιθαιρώνα. Ένας βοσκός του έσωσε τη ζωή και το παρέδωσε στον βασιλιά της Κορίνθου κι αυτός το μεγάλωσε ως παιδί του.

Όταν όμως ο Οιδίποδας ενηλικιώθηκε, υποψιάστηκε κάτι και τράπηκε προς αναζήτηση του πατέρα του. Στον δρόμο του όμως συνάντησε τον Λάιο και αμυνόμενος τον σκότωσε, αγνοώντας ότι είναι πατέρας του. Όταν έφτασε στη Θήβα, έλυσε το γρίφο της Σφίγγας σώζοντας την πόλη, της οποίας κέρδισε τη βασιλεία και νυμφεύθηκε την Ιοκάστη με την οποία απέκτησε τέσσερα τέκνα...

Ο λοιμός που ακολούθησε οδήγησε στην ανακάλυψη του αιτίου του λοιμού που δεν ήταν άλλος απ` τον τραγικό βασιλιά και ήρωα... απ` το "μίασμα".

Ήδη αρχίζει ένας κύκλος τραγωδιών με βαθύτατα μηνύματα τα οποία θα απασχολούν για πάντα την ανθρώπινη ύπαρξη και θα ελκύουν την προσοχή των φιλοσόφων, των ψυχαναλυτών και των μελετητών του ανθρώπινου φαινομένου.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:21:33