Οι σωματοφύλακες
Σύμβουλοι της διοίκησης του ηγεμόνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80592-0-7
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 448 σελ.
Περιγραφή

Προσφιλή αναγνώστη, το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί ένα ακόμα ιστορικό μυθιστόρημα από τα αρκετά που έχουν γράψει, κυρίως ξένοι συγγραφείς, τιμώντας την ιστορική περίοδο στην οποία πρωταγωνίστησε η προσωπικότητα του Αλέξανδρου.
Το παρόν σύγγραμμα αναφέρεται βεβαίως σε εκείνη την περίοδο, αλλά αναδεικνύει τους ανθρώπους που όχι απλώς στάθηκαν δίπλα στον Αλέξανδρο και ενστερνίστηκαν όσο και αυτός το όραμα της μεγάλης Ελλάδας, αλλά και τον επηρέασαν καθοριστικά, τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στη στρατηγική εκείνου του μεγάλου εγχειρήματος της εκστρατείας.
Συγκεκριμένα αναδεικνύονται οι προσωπικότητες των οκτώ Σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου οι οποίοι δεν ήταν απλώς σωματοφύλακες με τη σημερινή έννοια του όρου, αλλά ήταν πρωτίστως επιστήθιοι φίλοι του και εν συνεχεία, Σωματοφύλακες-Σύμβουλοι στην Ανώτατη Διοίκηση του Ηγεμόνα, οι οποίοι τον καθοδηγούσαν στη λήψη αποφάσεων, για το πώς πρέπει να σχεδιαστεί ένα έργο, που πρέ-πει να επιχειρηθεί η δράση του και πότε πρέπει να εκτελεστεί.
Με άλλα λόγια, οι τακτικές του σημερινού Μάνατζμεντ είναι διάχυτες στις σελίδες αυτού του έργου εφ` όσον οι ηγετικές ικανότητες, η διαπραγμάτευση, η ομαδική συνεργασία, η γρήγορη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, οι αιφνιδιαστικές ενέργειες, η διαχείριση κρίσεων και η διαχείρηση χρόνου, η παρακίνηση για την επίτευξη έργου και το καθεστώς αμοιβών, είναι στοιχεία που μαρτυρούν εκείνο τον στρατηγικό σχεδιασμό που από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα, μελετούν και αναλύουν στρατιωτικές και πανεπιστημιακές σχολές, έως και μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι αναφορές της σύγχρονης βιβλιογραφίας ως προς τους οκτώ σωματοφύλακες-συμβούλους είναι πενιχρές, γι` αυτό και χρησιμοποιήθηκε μια πλειάδα συγγραμμάτων των οποίων τα γραφόμενα διασταυρώθηκαν με τις αναφορές του Πλούταρχου, του Αρριανού και του Διόδωρου Σικελιώτη.
Τέλος, στις υποσημειώσεις, δίνονται διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα αποστάσεων, το χρονολόγιο, καθώς και άλλες, χρήσιμες για την κατανόηση και συμπλήρωση των κειμένων. Επιπλέον γίνεται συγκριτική και σχολιασμός της κρατούσας μονοθεϊστικής θρησκείας του Χριστιανισμού με την προγονική μας πολυθεϊστική λατρεία (θρησκεία) που παρέμεινε και παραμένει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου αναδεικνύοντας την αληθινή ελληνική παράδοση.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-11-26 12:17:20