Οι Σποκ: Η νυχτερίδα
Μετάφραση: Ταχμαζίδου, Λένα
Επιμέλεια σειράς: Ξανθούλης, Νίκος
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 4.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 23 εκ., 108 γρ., 48 σελ.
Περιγραφή

Ο Στράους χρειάστηκε μόλις σαράντα τρεις μέρες για να γράψει την παρτιτούρα της "Νυχτερίδας". Αρχικά οι κριτικοί του θεάτρου δε συμπάθησαν τη Νυχτερίδα που, όμως, είχε μεγάλη επιτυχία στο κοινό. Πράγματι, δύο χρόνια μετά, η οπερέτα του Στράους είχε παρουσιαστεί πάνω από εκατό φορές, μόνο στη Βιέννη. Σήμερα, μαζί με την "Εύθυμη χήρα", είναι η πιο πετυχημένη οπερέτα παγκοσμίως.
Υπάρχουν 11 πρόσωπα αλλά, κανείς δεν είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής, επειδή στη "Νυχτερίδα" δεν υπάρχουν πραγματικοί πρωταγωνιστές. Πρωταγωνιστής είναι το βαλς του Στράους!


Ποιοι είναι οι Σποκ;
Πολύ απλό! Οι Σποκ δεν είναι παρά οκτώ "πλασματάκια" που κανείς δε γνωρίζει από πού ήρθαν... Λέγεται ότι είναι πνευματάκια που κατοικούν σ` ένα παλιό θέατρο, δεν τους έχουμε δει ποτέ, αλλά, αν πας στο θέατρο κι ανοίξεις καλά τα μάτια, ίσως κάποιο από αυτά να βρίσκεται κάτω απ` την πολυθρόνα σου, ακόμα και δίπλα σου! Πέρα από αυτές τις ιστορίες, καλό είναι να ξέρεις ότι οι Σποκ είναι καλοί κι ευγενικοί, και θα σε συνοδεύσουν στην ανάγνωση του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου και που αρχίζεις τώρα να διαβάζεις. Μην τους φοβάσαι! Δεν είσαι περίεργος να τους γνωρίσεις; Εδώ, έκανες κιόλας την πρώτη γνωριμία μαζί τους! Συνέχισε την ανάγνωση και θα δεις πόσο συμπαθητικοί είναι. Θα τους βρίσκεις πάντα στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, καθισμένους στις κόκκινες πολυθρονίτσες τους. Θα είναι πάντα παρέα σου! Καλή ανάγνωση!


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:37