Νικηφόρος Βρεττάκος
Εξαντλημένο
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ψηφιακό, CD-ROM
14 x 12 εκ., 87 γρ.
Περιγραφή

"Ζει ο Νικηφόρος Βρεττάκος κοντά στο βουνό του, στο αρχείο του, στη σκέψη των φίλων του".
Με αυτά τα λόγια οι φίλοι του ποιητή R. Lavaguini, S. Nicosia και το Instituto di Filologia Greca του Πανεπιστημίου του Παλέρμο χαιρέτισαν την ίδρυση του αρχείου του ποιητή στη Σπάρτη, στις 9 Δεκεμβρίου 2000.
Ενός αρχείου που είναι σημαντικό όχι μόνο για την αυταπόδεικτη αξία του περιεχομένου του αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί την εκπλήρωση της επιθυμία του ίδιου του ποιητή, την οποία εξέφρασε μόλις 10 ημέρες πριν το θάνατό του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.
Το Αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης παραδίδει στην πνευματική κοινότητα της χώρας μας το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή σε μορφή CDROM ελπίζοντας ότι πραγματοποιείται ακόμη ένα βήμα προς το στόχο, που θα δικαιώσει τα λόγια της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή" (12 Δεκεμβρίου 2000, εγκαίνια του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου).
"Έτσι, κάπως, η ποίηση γίνεται πράξη, η μνήμη δεν είναι έννοια καθημαγμένη -εξαιτίας της αοριστίας της- και καλλωπιστική και ο πολιτισμός αποκτά αισθητική και υπόσταστη".
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:49