Ναρκωτικά
Τάσεις και εγκληματολογικές διαστάσεις στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-272-153-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 495 γρ., 335 σελ.
Περιγραφή

Τα ναρκωτικά εξακολουθούν, δυστυχώς, να βρίσκονται στην επικαιρότητα και να προβληματίζουν την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα. Οι μελέτες που παρουσιάζονται σε αυτά τα «Τετράδια Εγκληματολογίας», είτε εκπονήθηκαν στο πλαίσιο μαθήματος «Ψυχικά ασθενείς και εξαρτημένοι: ποινικές ρυθμίσεις και εγκληματολογικές προοπτικές», το οποίο διδάσκουν οι επιμελήτριες της παρούσας έκδοσης, στην «Κατεύθυνση Εγκληματολογίας» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες» του Παντείου Πανεπιστημίου, είτε αποτελούν διπλωματικές εργασίες φοιτητών του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Πρόλογος
Προς ένα αυτόνομο πρότυπο αξιολόγησης παρεμβάσεων στον τομέα της ουσιοεξάρτησης (Χ. Ζαραφωνίτου, Ι. Τσίγκανου)
Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και παρεμβατικότητα. Έρευνα σε χρήστες που απευθύνονται για θεραπεία στις θεραπευτικές κοινότητες ΚΕ.Θ.Ε.Α. ( Συλλογικό )
Απόψεις του θεραπευτικού προσωπικού για τους χρήστες εξαρτητικών ουσιών και τη θεραπευτική παρέμβαση. Η θεραπευτική πρακτική υπό το πρίσμα των νέων μορφών προκατάληψης (Κ. Ηλιού - Δεδούση)
Ναρκωτικά και οργανωμένο έγκλημα (Θ. Καλλίτσης)
Εγκληματικότητα χρηστών ναρκωτικών και κοινωνικός αποκλεισμός (Γ. Κίτσος)
Στάσεις και χαρακτηριστικά των εξαρτημένων χρηστών ηρωίνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη. (Μ. Μαρούλη)
Τοξικοεξάρτηση: Κοινωνιο-ψυχολογικές και εγκληματολογικές παράμετροι. Μια ποιοτική προσέγγιση μέσα από το λόγο πρώην εξαρτημένων ατόμων (Α. Πανάγου)
Ο χασικλής και ο πρεζάκιας. Δύο ιδιότυπες περιπτώσεις τοξικομανών στο χώρο και το χρόνο του ρεμπέτικου (Θ. Χατζηαντωνίου)

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-04-19 16:27:54