Μυστική οργάνωση "Τετρακτύς"
Αστυνομικό μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-501-891-7
Μεταίχμιο, Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.43 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 387 γρ., 349 σελ.
Περιγραφή

Ο γνωστός Σαλονικιός ποινοκολόγος-ντετέκτιβ Ανδρέας Αναγνώστου, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση της Ελένης, κόρης παλιού του φίλου. Πολύ σύντομα διαπιστώνει πως έμπλεξε με την πιο δύσκολη, πιο σημαντική, πιο μυστηριώδη και πιο επικίνδυνη υπόθεση της καριέρας του.

Δύσκολη γιατί πολλοί πριν από αυτόν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την εξιχνιάσουν. Τώρα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του, ώστε σε περίπτωση επιτυχίας του να επωφεληθούν.
Σημαντική γιατί η εξαφανισμένη έχει στην κατοχή της ένα ντοκουμέντο που "αξίζει πολλά", καθώς μπορεί να εξοντώσει σημαντικό πολιτικό πρόσωπο. Μυστηριώδης γιατί στον δρόμο του εμπλέκονται η ρώσικη μαφία της Θεσσαλονίκης, πανίσχυρη σέχτα με ρίζες στο Βυζάντιο που σχεδόν προκαθορίζει τις τύχες της χώρας, νεότερη σέχτα που αντιμάχεται την πρώτη και μια ΜΚΟ, η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, που έχει εξελιχθεί σε μυστική οργάνωση κατά τα πρότυπα των πυθαγορείων και φιλοδοξεί να παίξει και πολιτικό ρόλο. Επικίνδυνη γιατί οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να αποκτήσουν το πολύτιμο ντοκουμέντο για να το πουλήσουν σε αυτούς που είτε θέλουν να εκβιάσουν είτε να αποφύγουν τον εκβιασμό, δολοφονούν εύκολα και άγρια.

Έντονα πάθη, ανεξέλεγκτη ματαιοδοξία, άλογες συμπεριφορές, ασύλληπτες δολοπλοκίες, προδομένοι έρωτες, ύβρις, άτη, με φόντο μια τρισάθλια χωματερή σε ακτή του Θερμαϊκού, ρεαλιστική εικόνα αλλά και αποκρουστικό σύμβολο της ρημαγμένης και παρηκμασμένης πατρίδας.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00