Μια ζωή
A Life (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-241-000-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 21.66 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,505 γρ., 775 σελ.
Περιγραφή

Σ` αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία του, ο 78χρονος Καζάν μας αποκαλύπτει με πάθος, ζωτικότητα και εντυπωσιακή ειλικρίνεια, ολόκληρη την ιστορία της ζωής του.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, ο Καζάν παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ακόμη αισθανόταν παρείσακτος και χαμένος στην τόσο απόμακρη γι` αυτόν κοινωνία της Νέας Υόρκης. Οι εμπειρίες του στο Ουίλλιαμς Κόλλετζ, τη Δραματική Σχολή του Γέηλ και το Γκρουπ θήατερ αποτελούν τα πρώτα του βήματα στο δρόμο που τον οδήγησε στο πάνθεον των μεγάλων σκηνοθετών του αιώνα μας. Με πραγματική δεξιοτεχνία και με το μάτι του καλού σκηνοθέτη εξιστορεί τις προσωπικές του εμπειρίες με γνωστούς ηθοποιούς, παραγωγούς και συγγραφείς όπως είναι ο Τζέημς Ντην, ο Μάρλον Μπράντο, ο Τέννεσυ Ουίλλιαμς, η Βίβιαν Λη, η Ταλλούλα Μπάνκχεντ, ο Σαμ Σπήγκελ, ο Ντάρυλ Ζανούκ, ο Χάρoλντ Κλάρμαν, ο Άρθουρ Μίλλερ, ο Λη Στράσμπεργκ, ο Τζων Στάινμπεκ και άλλοι. Και βέβαια, αξίζει ν αναφερθεί ο γοητευτικός και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το πορτραίτο της Μαίριλυν Μονρόε.
Εκτός από την έντονη προσωπική ζωή του ο Καζάν αναφέρεται -για πρώτη φορά- στη συμμετοχή του στο Κομμουνιστικό Κόμμα και μιλάει για τη συγκλονιστική απόφαση του να καταθέσει μπροστά στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών.
Το γλαφυρό ύφος και η απόλυτα έντιμη εξιστόρηση των βιωμάτων του συγγραφέα, κάνουν αυτό το βιβλίο μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτοβιογραφίες της εποχής μας.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:07