Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Μελέτες περιπτώσεων εκπαιδευτικών μονάδων


Case Studies on Educational Management

  • ISBN-13: 978-960-351-847-1
  • Σταμούλη Α.Ε., 2010, Αθήνα
  • 1η έκδ.
  • € 29.13 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Χαρτόδετο
  • 24.0 x 17.0 cm, 359 σελ.


Περιγραφή

Τα τελευταία δεδομένα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης διοικητικών στελεχών με ηγετικές ικανότητες και γνώσεις σχετικές με την οργάνωση και διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων, βασισμένες στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το νέο βιβλίο της δρ. Βασιλικής Μπρίνια που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια σύγχρονης προσέγγισης ζητημάτων που αφορούν στη Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων. Μέσα από την ανάλυση και ανάδειξη στοιχείων από `μελέτες περιπτώσεων`, η συγγραφέας αποτυπώνει παραστατικά τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στις αρχές του management, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότητα, εξοικονόμηση κόστους και ενιαία οργανωτική σκέψη και δράση με ορθολογικό καταμερισμό της εργασίας στον ευαίσθητο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι μελέτες περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο σκιαγραφούν παραδείγματα εφαρμογής θεωρητικών εννοιών του management στα οργανωσιακά περιβάλλοντα των εκπαιδευτικών μονάδων. Έτσι, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εμπεδώσει τις βασικές έννοιες του management και να αναπτύξει τις προσωπικές του δεξιότητες χρησιμοποιώντας πρακτικά τα εργαλεία του management στο περιβάλλον της εκπαιδευτικής μονάδας.
Ένα βιβλίο-σταθμός για την εφαρμογή μιας νέας κουλτούρας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αποτελεί ενεργό μέλος του.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]