Ματ στην παχυσαρκία με 5 κινήσεις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-286-997-0
Έλλην, Αθήνα, 11/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 376 γρ., 243 σελ.
Περιγραφή

Το αδυνάτισμα είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που αν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο στο μυαλό μας. Θα μπορούσε να είναι μια παρτίδα σκάκι που αν δεν θέλουμε να χάσουμε θα πρέπει να απαλλαγούμε από το ανυπόμονο και βιαστικό που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη φύση. Η εφαρμογή μιας απλής υπερθερμιδικής δίαιτας δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό, στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να κάνουμε ματ με 5 απλές κινήσεις στον αντίπαλό μας.

ΣΧΟΛΙΑ: 

"Το βιβλίο του συναδέλφου Τάσου Παπαλαζάρου αποτελεί ένα αξιόλογο εργαλείο τόσο για την κατανόηση των παραγόντων που δημιουργούν και συντηρούν το επιπλέον βάρος (προσωπικές ιδιαιτερότητες, περιβάλλον διαβίωσης, ερεθίσματα για κατανάλωση φαγητού), όσο και για τη διαχείριση των συμπεριφορών που μπορούν να τροποποιηθούν στην καθημερινότητά μας." 
Μ. Γιαννακούλια. (Λέκτορας Τμημ. Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) 

"Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στη δύσκολη μάχη εναντίον των περιττών κιλών, καθώς εξηγεί με σαφήνεια πως θα καταφέρουμε βήμά-βήμα τελικά να αδυνατίσουμε! Παράλληλα αποτελεί και σημαντική πηγή πληροφοριών για κάθε ιατρικό συντάκτη" 
Σ. Νέτα. (Ιατρικός συντάκτης εφημ. Ελευθεροτυπία) 

"Με το βιβλίο αυτό ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου σπάει το "φράγμα" ανάμεσα στην επιστημονική εγκυρότητα και τον κατανοητό λόγο. Έτσι μας βοηθά ουσιαστικά να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της σωστής διατροφής και κατ`` επέκταση της καλύτερης υγείας. Επιτέλους ένα βιβλίο που θα μας ...χορταίνει με έξυπνες ιδέες να τρώμε καλύτερα" 
Α. Κουβαρά. (Διευθύντρια περιοδικού υγείας Prevention) 

"Μια διαφορετική προσέγγιση στο χώρο της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας που μας δείχνει ότι πυρήνας κάθε θεραπείας είναι η αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στο φαγητό. Στο βιβλίο αυτό ο Τάσος Παπαλαζάρου εφαρμόζει την επιστημονική γνώση στην καθημερινή πρακτική. Απαραίτητο εργαλείο για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους." 
Αντώνης Ζαμπέλας (Αναπλ. Καθηγητής Διατροφής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης) 

"Έγκυρη και επίκαιρη πληροφόρηση όχι μόνο για τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και για τη βελτίωση της υγείας μας γενικότερα. Στο βιβλίο ο κ. Παπαλαζάρου αποκαλύπτει με απλά λόγια, βασισμένα όμως σε επιστημονικά ευρήματα, τα σημεία που κάνουν τη διαφορά στη μόνιμη ρύθμισης του σωματικού βάρους." 
Σταύρος Κάβουρας, PhD, FACSM, (Επίκουρος Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου)

Κίνητρα - Ρυθμός Απώλειας
- Βήμα 1: Γνώση
- Βήμα 2: Οργάνωση
- Βήμα 3: Έλεγχος Ερεθίσματος
- Βήμα 4: Αύξηση της Φυσικής Δραστηριότητας
- Βήμα 5: Συναισθηματικό Φαγητό


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-11-29 17:03:59