Μακροοικονομική θεωρία και οικονομικοπολιτική εφαρμογή
Makroökonomik und wirtschaftspolitische Anwendung (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7860-86-6
Προπομπός, Αθήνα, 3/2012
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 34.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 725 γρ., 431 σελ.
Περιγραφή

Με αυτό το έργο παρουσιάζονται οι θεωρητικές βάσεις των αλληλεξαρτήσεων της συνολικής οικονομίας, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται η σκέψη του οικονομικού κυκλώματος και οι επιδράσει των επιμέρους μέτρων σε αυτό και κατ` επέκταση στην απασχόληση.
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για φοιτητές οικονομικών επιστημών ως εισαγωγή στη μακροοικονομική, αρχίζοντας από τον προσδιορισμό και τις μεθόδους της μακροοικονομικής Θεωρίας έως την ανάλυση των παραμέτρων της υλικής παραγωγής, των δημοσίων δαπανών, της κατανάλωσης και των επενδύσεων, της νομισματικής πολιτικής και της αγοράς εργασίας. Ξεκινώντας από αυτή την ομάδα-στόχο θεωρήθηκαν ως απαραίτητες οι ακόλουθες ιδιαιτερότητες:
Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε διατηρήθηκε απλή· σε πολλά σημεία χρησιμοποιήθηκαν μερικές επαναλήψεις, έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορέσουν να εξοικειωθούν με την ορολογία του κλάδου· τα μαθηματικά σχήματα και οι αντίστοιχες συναρτήσεις παρουσιάζονται εκτενώς και στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό εξηγούνται και φραστικά, επειδή τα μαθηματικά μπορεί να επιτρέπουν μια ακριβή και ταυτόχρονα απλοποιημένη παρουσίαση πολλών οικονομικών αλληλοσυνδέσεων, αλλά για πολλούς φοιτητές εξακολουθούν να αποτελούν μια `ξένη γλώσσα`. Σε σημεία που ήταν εφικτό, χρησιμοποιήθηκαν για το λόγο αυτό κυρίως γραμμικές συναρτήσεις.
`Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για φοιτητές οικονομικών επιστημών καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο αντικείμενο.`


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

1. Εισαγωγή
2. Σύστημα εθνικών λογαριασμών
3. Ισορροπία της υλικής παραγωγής
4. Δημόσιες δαπάνες και δημόσια έσοδα
5. Κατανάλωση
6. Επενδύσεις
7. Οικονομική συγκυρία και μεγέθυνση
8. Αγορά χρήματος
9. Αγορά χρήματος και αγορά αγαθών
10. Πολιτική του χρήματος (χρηματική πολιτική)
11. Αγορά εργασίας
12. Εξωτερική οικονομική πολιτική
13. Σφαιρική οικονομία
14. Σύνοψη
Βιβλιογραφία
Συντομογραφίες και σύμβολα
Ευρετήριο όρων

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-11-02 12:23:26