Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7860-91-0
Προπομπός, Αθήνα, 4/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 35.79 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 816 γρ., 478 σελ.
Περιγραφή

Οι υδατοκαλλιέργειες περιλαμβάνουν την εκτροφή ψαριών, καρκινοειδών, μαλακίων και άλλων υδρόβιων ζωικών οργανισμών καθώς και την καλλιέργεια υδρόβιων φυτών. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην εκτροφή των πλέον γνωστών ειδών ιχθύων καρκινοειδών και μαλακίων γλυκέων, υφαλμύρων και θαλασσίων υδάτων καθώς και στα δύο πλέον διαδεδομένα είδη καλλιεργούμενων θαλασσίων φυκών την Laminaria japonica και την Porfyra spp. Η μαζική παραγωγή αυτών των ειδών αποτελεί την απόδειξη ότι η Υδατοκαλλιεργητική βιομηχανία μπορεί να καλλιεργήσει και να εκθρέψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φυτικών και ζωικών ειδών, κατά συνέπεια μπορεί να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση, αυτών των προϊόντων που συνεχώς διευρύνεται, εξ` αιτίας της στασιμότητας της αλιευτικής παραγωγής.
Παράλληλα αναφέρεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα σχετικά με την εκτροφή νέων ειδών ιχθύων, καρκινοειδών και μαλακίων καθώς ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών παρουσιάζει συνεχή αναπτυξιακή πορεία με την αύξηση της παραγωγής και τη διεύρυνση των εκτρεφόμενων ειδών καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου τελικού προϊόντος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Καλλιέργειες υδρόβιων φυτικών ειδών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Εκτροφή ιχθύων γλυκέων και υφάλμυρων υδάτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Αναπαραγωγή - εκτροφή ιχθύων θαλασσίων υδάτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Νέα υποψήφια προς εκτροφή είδη ιχθύων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Εκτροφές καρκινοειδών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Εκτροφή μαλακίων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Οι τεχνητοί ύφαλοι ως χώροι εμπλουτισμού με παραγόμενα ιχθύδια, νεαρά άτομα καρκινοειδών και μαλακίων με στόχο την αύξηση της αλιευτικής παραγωγής και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων
Κατάλογος εικόνων
Κατάλογος πινάκων
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία στην ελληνική γλώσσα
Διαδικτυακή βιβλιογραφία
Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-11-02 12:26:11