Ι. Βικέλας
I. Vikelas
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6878-32-9
Καπόν, Αθήνα, 5/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 47.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
28 x 28 εκ., 2,027 γρ., 333 σελ.
Περιγραφή

Στόχος της έκδοσης είναι η παρουσίαση και ανάδειξη αντιπροσωπευτικών αρχιτεκτονικών έργων του Ιωάννη Βικέλα. Η επιλογή αυτών των έργων δεν έγινε με θεματικά αλλά με χρονολογικά κριτήρια, με τρόπο ώστε ο αναγνώστης να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την επίδραση του χρόνου και τις αλλαγές που επιφέρει πάνω στην αρχιτεκτονική δημιουργία. Στα 50 χρόνια της πορείας του (1959-2009) ο Ιωάννης Βικέλας μελέτησε και επέβλεψε μεγάλο αριθμό έργων διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου απεικονίζονται πολεοδομικά σύνολα, συγκροτήματα διαμερισμάτων και κατοικιών, επαύλεις, κτήρια γραφείων, ψηλά κτήρια (πύργοι), υπουργεία, δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, βιομηχανικά κτήρια, ναοί, περίπτερα εκθέσεων, καταστήματα, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κινηματογραφικές αίθουσες, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, ταφικά μνημεία, πολυκαταστήματα, δημόσια πάρκα και πλατείες.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνουν συνοπτική περιγραφή και κατόψεις κάθε έργου, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Ι. ΒΙΚΕΛΑΣ - I. VIKELAS
Πρόλογος: ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΡΙΑΣ, Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη
Κείμενα:
ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΑΤΟΣ,
Καθηγητής Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΠΑΝΟΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ,
Αρχιτέκτων, Αναπληρωτής Καθηγητής Αχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:49