Ηλεκτρικές μηχανές
Electric Machinery Fundamentals, 4rth ed. (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-418-192-6
Τζιόλα, Θεσσαλονίκη, 11/2009
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 55.81 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
18 x 25 εκ., 1,825 γρ., 900 σελ.
Περιγραφή

[...] Το βιβλίο του Stephen J. Champan, όπως και όλα σχεδόν τα διδακτικά συγγράμματα προπτυχιακού επιπέδου, εξετάζουν τις ηλεκτρικές μηχανές στη μόνιμη κατάσταση ισορροπίας. Όμως, η εμπλοκή των ηλεκτρικών μηχανών με τον αυτόματο έλεγχο απαιτεί την εξέταση δυναμικών καταστάσεων. Έτσι, η εφαρμογή της θεωρίας του αυτομάτου ελέγχου στις ηλεκτρικές μηχανές έχει υποχρεώσει στην περιγραφή της δυναμικής των ηλεκτρικών μηχανών, την οποία και έχει βοηθήσει να εξελιχθεί σημαντικά. Σήμερα, η δυναμική των ηλεκτρικών μηχανών διδάσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο και αναφέρεται μόνο σε ειδικά βιβλία. Τα διδακτικά συγγράμματα περιορίζονται ακόμη στη μελέτη της μόνιμης κατάστασης ισορροπίας των ηλεκτρικών μηχανών.
Πιστεύουμε ότι οι ηλεκτρικές μηχανές είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά απλό επιστημονικό αντικείμενο. Μάλιστα, αν διατίθενται και τα κατάλληλα βοηθήματα, μπορεί να θεωρηθεί και ευχάριστο. Ελπίζουμε ότι οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου δε θα διαφωνήσουν μαζί μας.
Το βιβλίο του Stephan J. Chapman το επιλέξαμε ανάμεσα σε πάρα πολλά αξιόλογα βιβλία της διεθνούς βιβλιογραφίας, ίσως επειδή στο παρελθόν αυτό ήταν που διέγειρε το ενδιαφέρον μας, για τις ηλεκτρικές μηχανές, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο. Έτσι, με αυτήν την έκδοση ελπίζουμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της ελληνική βιβλιογραφίας και στην τόνωση του ενδιαφέροντος των φοιτητών και των ηλεκτρολόγων μηχανικών για τις ηλεκτρικές μηχανές.

(από τον πρόλογο, Νίκος Ι. Μάργαρης)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:45